Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid s maskou Scaly? Seznamte se s další novinkou pro Čínu

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Zatímco v Česku si můžete koupit novou Škodu Rapid už jen z tenčících se skladových zásob, na dalekém východě se dočkala dalšího faceliftu.

Zatímco v Česku už Rapid a Rapid Spaceback vytlačila z nabídky nová Scala, v Číně jeho produkce vesele pokračuje a dokonce se dočkal i faceliftu. Snímky omlazeného Rapidu sedan (určen pouze pro čínský trh) a Rapidu Spaceback měly uniknout z čínského ministerstva průmyslu a jako jeden z prvních na ně upozornil čínský web Autohome.

Omlazený Rapid se dočkal úpravy ve stylu nejnovějšího designového jazyka mladoboleslavské automobilky, což je dobře vidět zejména v přední a zadní části. Zatímco vpředu můžeme vidět širokou masku chladiče a ostře řezaná světla ve stylu Scaly, vzadu bylo tradiční logo okřídleného šípu nahrazeno nápisem Škoda a nechybí ani nové, ostřeji řezané lampy s horizontálním designem.

Zbytek karoserie by měl zůstat víceméně stejný, stejně jako rozměry. Sedan měří 4512 mm na délku, 1706 mm na šířku, 1469 mm na výšku a rozvor kol je 2603 mm. Varianta Spaceback měří 4312 mm na délku, 1706 mm na šířku, 1475 mm na výšku a rozvor má stejných 2603 mm.

V podbězích mohou být buď patnáctipalcové disky s pneumatikami 185/60 R15, nebo šestnáctipalcové disky s pneumatikami 195/55 R16. V příplatkové výbavě nechybí chromový dekor pro masku chladiče a spodní část předního nárazníku, chromový dekor výfuků (sedan) nebo černě lakovaná střecha (Spaceback).

Pod kapotou by měl zůstat 1.5 litrový motor z řady EA211 o maximálním výkonu až 110 koní, který má být možné kombinovat s pětistupňovou a šestistupňovou manuální převodovkou.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - rokyta.p
19. 9. 2019 09:25
Re: Rozpěry, sedna a diky
„únik z čínského ministerstva“ ou jaj, z takové formulace Milouš nebude mít radost :-D :-D :-D Už vím na kterého „novináře“ si vezme vrchní velitel armády, ač je sám držitelem modré knížky, svůj dřevěný samopal :-D Ale nebojte, major Majsner byl velitelem i pro přilehlé Asijské země, tak on to vyšetří.

Facelift je ale celkem hezký, i když mi osobně to opticky připomíná víc „Fabiu 3 Sport Combi“. Což je vlastně ok, protože v Rapidu v zadu mohou sedět 2 dospělí, kdežto ve Fabii ne. Takže to lépe splní požadavky, kdy malý vůz supluje i roli rodinného.
Avatar - Emel
19. 9. 2019 08:46
Rozpěry, sedna a diky
Zbytek karoserie se měl zůstat víceméně stejný, stejně jako rozpěry. Sedna měří 4512 mm na délku.

Tři překlepy během devíti slov... není to nový rekord? Gratuluju... :-O