Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Safe System jako standard pro Superb na Slovensku: SMS z auta v případě nebezpečí

David Bureš
Diskuze (27)
ŠkodaSAT je od začátku dubna součástí výbavy Suberbů pro slovenský trh, pro ostatní modely a trhy je dodáván za příplatek.

Univerzální zařízení Škoda Safe System (ŠkodaSAT) dodávané přímo automobilkou je v nabídce zhruba 2 roky. Teď se o něm začalo více mluvit proto, že je standardem pro všechny Superby prodané na slovenském trhu. ŠkodaSAT (Škoda Safe System) vůz hlídá v místech, která jsou dostupná pro GSM a GPS signál.

Funkcí systému je několik. V případě náhlých zdravotních problémů či technických problémů je stisknutím tlačítka označeného klíčem a písmenem i přivolána přes centrálu ŠkodaAssistance potřebná pomoc. Řidič poté dostane potvrzující textovou zprávu, že centrála jeho problém zaregistrovala.

Automobil vybavený systémem ŠkodaSAT je doplněn o nárazový snímač. Ten při dopravní nehodě automaticky odešle zprávu se stavem auta a jeho polohou do centrály ŠkodaAssistance.

Funkce Automatické hlídání Speciál pošle majiteli a bezpečnostní agentuře (na Slovensku tuto službu zajišťuje společnost G4S Secure Solutions) textovou zprávu v případě, je-li zamčený vůz otevřen nebo nastartován, anebo v případě, pokud se automobil pohybuje. Vedle krádeže může být řidič takto upozorněn na odtažení svého automobilu.

Vůz je lokalizován pomocí signálu GPS a údaje o jeho poloze jsou následně přenášeny technologií GSM/GPRS. Informace, o tom, kde se automobil nachází, může řidič sledovat na internetové stránce www.skodasat.eu. Díky této funkci je možné vést elektronickou knihu jízd.

Zákazník také obdrží SMS zprávu, když je autobaterie vozu vybitá, nebo je odpojená.

Součástí systému je řídící jednotka, anténa GPS a GSM, akcelerační čidlo, univerzální elektrické svazky a stahovací pásky. V základní ceně je zahrnuta vedle hardwaru také SIM karta, telekomunikační poplatky včetně roamingu, správa zákaznických dat přes internetovou stránku www.skodasat.eu a statistiky provozu vozidla.

Automobil vybavený systémem ŠkodaSAT získává slevu na havarijním pojištění až do výšky 25 %.

ŠkodaSAT je od 1. dubna součástí výbavu Superbu a Superbu Combi.

Pro modely Fabia, Roomster, Yeti a Octavia je tento bezpečnostní systém dodáván za příplatek.

ŠkodaSAT je českým zákazníkům nabízen za 14 tisíc Kč bez DPH. V ceně je zahrnut poplatek za roční užívání služeb. Každý další rok pak přijde na 5.900,-Kč (bez DPH).

David Bureš
Diskuze (27)
3. 5. 2011 00:13
Re: a mobilnim operatorum se zavratne
Při nehodě můžeš ztratit vědomí a spoléhat se na přihlížející, nebo okolo jedoucí spoluobčany... nevím, nevím. Na okresce v noci, nebo za klidného dne, bys mohl čekat půl hodiny, hodinu, nebo i déle, než si tě někdo všimne. To je sakra dlouhá doba. Telefon se ti navíc může rozbít, zapadnout někam, vypadnout ven. Zkrátka, já si za (kvalitní) asistenční službu rád zaplatím. Ušetřený čas může tobě, nebo jinému účastníkovi nehody, zachránit život.
3. 5. 2011 00:03
Re: Příplatková ochrana
Stačily by takové vystřelovací hřeby do sedadla řidiče >:D Mám takový pocit, že auta s příplatkovou C4 by si teroristé velmi oblíbili. A asi by jsi mohl zapomenout na podzemní garáže. ;-)
2. 5. 2011 22:09
Re: To se na Slovensku tak krade?
aha, takže za všechno špatné mohou ostatní, za vybudovanou infrastrukturu, za to může zásluha lidu.
2. 5. 2011 19:22
Re: To se na Slovensku tak krade?
OK, nemá cenu to dále rozebírat. Jestli jsem někoho urazil, tak se omlouvám. Jsem totiž na toto téma hodně citlivý...
Avatar - gld
2. 5. 2011 19:08
Re: To se na Slovensku tak krade?
myslel som tie narážky na indov atď.