Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb RS očima designéra

Jan Mička
Diskuze (66)
Co z toho, že se RS verze vlajkové lodi automobilky Škoda nedočkáme. Očima designéra vypadá naprosto fantasticky!

V listopadu loňského roku jsme zveřejnili fotografie Škody Yeti v provedení RS, které má na svědomí designér X-Tomi Design. Vzhledem k tomu, v jakém stádiu života se mladoboleslavské SUV nachází, nemůžeme čekat, že by se něco podobného dostalo do výroby. Digitální náhled vozu však rozhodně neuškodil.

V podobném duchu přistupoval k práci také designér, kterého známe pod jménem Theophilus Chin. Ten si vzal na paškál vlajkovou loď automobilky Škoda v provedení po loňském faceliftu a nutno říct, že se grafický návrh ostré verze kombi skutečně vydařil.

Vzhledem k hlavním designovým prvkům, které značka představila s příchodem ostré Octavie, nebylo moc prostoru k posunu jiným směrem. Modernizovaný Superb dostal dynamičtější přední nárazník s trojicí rozměrných otvorů pro přívod vzduchu, LED denní svícení a zadní nárazník s integrovanými koncovkami výfuku. Vůz byl oproti standardní verzi lehce snížen a dostal větší litá kola, což dojem sportovnosti dále podporuje.

Z čistě hypotetického hlediska – pokud by se Škoda v budoucnu rozhodla sportovně zaměřenou limuzínu a kombi vyrábět, pod kapotou by se mohl objevit turbomotor 2.0 TSI, který má ve stávajícím Superbu výkon 147 kW. V úvahu by připadala také verze 3.6 V6 s výkonem 191 kW. To by alespoň měly dálniční speciály policie rovnocenného soupeře.

Jan Mička
Diskuze (66)
26. 2. 2014 12:48
Re: Příklad novinářské stupidity
Od "redesignu" na hlavní nechodím (leda omylem). Hlavní důvod jsem tu už párkrát psal. Chodím do "news" a "testy". Plus čtu blogy a někdy MACZ.
26. 2. 2014 12:38
Re: Bulvár...
Píšeš hlúposti. Naopak, robí zväčša dobré testy a videá sú vecné bez zbytočného balastu.
Avatar - woody-alien
26. 2. 2014 10:49
Re: Bulvár...
Přesně tak. Na některé věci mohou být názory odlišné, ale napsak úplný opak je nonsens. Pak se jedná buď o naprosté selhání nebo (nechci být paranoidní) schválnost.

PS: Martinovi, myslím, nikdo nic nepodsouvá. Rozhodně tedy ne fanatičnost. ;-) Občasné šťouchnutí tu musí snést každý z nás. Co by měl říkat Ji/Ri se svým Pony ? >:D
Avatar - Emel
26. 2. 2014 09:00
Re: Bulvár...
Martin je jeden diskutér, kterému ostatní naprosto bezdůvodně podsouvají fanatický obdiv k Mazdě.

Já se nemusím s testerem shodnout na 100%, ale pokud napíše úplný opak toho co si myslím, pak to vnímám jako problém a ten tester pro mě ztrácí důvěryhodnost. Pokud považuje řízení v šestce za šílené, pak máme na kvality řízení naprosto opačný názor. V kolika dalších věcech asi píše opak toho co bych si myslel já, jen jsem to auto neřídil a nemohu to posoudit?
26. 2. 2014 08:04
Re: Z čistě praktického hlediska
Někde jsem četl, že V6 3.6 od příští generace Superbu končí. Vrcholem má pak být dvoulitrový čtyřválec o výkonu cca 220kW.