Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda u Wörthersee: Pět modelů, světové premiéry i zábavný program

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Škoda ukáže na srazu GTi Treffen u jezera Wörthersee rallyeový vůz Fabia R5, a to rovněž ve verzi kombi. Premiérově uvidí lidé koncept Funstar i designový paket pro novou Fabii.

Tuningový sraz u rakouského jezera Wörthersee byl původně určen výhradně pro Volkswagen Golfy GTI, postupně se z něj však stala významná událost téměř celého koncernu VW. Škoda ani letos nebude chybět a představí na místě pětici nových modelů.

Nejběžnějším vozem bude nejrychlejší Octavia, model RS 230 s technikou Golfu GTI Performance, tedy výkonem 230 koní (169 kW) a samosvorným diferenciálem na přední nápravě. Vůz ve verzi Combi jede rychlostí až 247 km/h.

Světovou premiéru bude mít paket Red & Grey Plus z programu příslušenství pro novou Škodu Fabia. Bílý automobil se šedočervenými pruhy jezdí na červených sedmnáctipalcových kolech a nechybí ani decentní bodykit obsahující přední spoiler, výraznější boční prahy, zadní difuzor a černou mřížku chladiče. Kdo ví, pokud bude mít takto upravená Fabia úspěch, třeba Škoda ještě přehodnotí svůj postoj k výrobě Fabie RS.

Velkým lákadlem stánku Škodovky bude jistě koncept Funstar, tedy pick-up na základech Fabie Combi. Vůz jsme vám již důkladně představili v předchozím článku, dodejme však jen, že automobil je poháněn přeplňovanou dvanáctistovkou TSI s výkonem zvednutým na 90 kW, která spolupracuje s automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG.

Přímo ze závodní trati přijede do Reifnitz rovněž soutěžní vůz Fabia R5, která se tak poprvé představí mimo rychlostní zkoušku. Obáváme se však, že většinu pozornosti na sebe strhne automobil se stejnou technikou, ale přídomkem Combi, tedy praktičtější varianta tohoto rallye vozu a jeden z mála závodních kombíků. Automobil má přeplňovanou šestnáctistovku, pětistupňovou sekvenční převodovku a hmotnost 1230 kg, tedy přesně podle pravidel.

Vedle tradičně živého stánku se navíc mohou návštěvníci pobavit na improvizované rallye zkoušce. Pilotovat budou miniaturní závodní stroje v rámci Škoda Crazy Rallye Ride.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
12. 5. 2015 23:56
Re: chýba mi k dokonalosti ešte Ibuprofen

Ty to muzes zkusit v kterekoliv, jakmile te uvidi, daji ti zadarmo, kolik uneses.
Avatar - JGucci
12. 5. 2015 13:46
Re: Designový paket
To jo no >:D :yes: :yes:
Avatar - Auto CZ
12. 5. 2015 11:40
chýba mi k dokonalosti ešte Ibuprofen
v ktorej lekárni ponúkajú zvýhodnené balenie Ibuprofenu?
12. 5. 2015 08:09
Re: Designový paket
JJ, to je pravda :-) Ale to už si radši počkat na tu Fabii samozřejmě.
Avatar - Tomas_2002
11. 5. 2015 22:16
Re: Designový paket
Pět měsíců ještě není tak hrozných. Holt je to povedený model, o který je zájem. Jestli chceš něco hned, jdi do Renaultu, tak ti to budou cpát po hrstech, všechno skladem ...:-)