Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda ve Frankfurtu: nejen Octavia RS

Libor Zezulka
Diskuze (28)
Škoda Auto nepřiveze do Frankfurtu pouze novou Octavii RS, ale také fabii s upraveným motorem 1.4 TDI, superb s dvěma novými motory a další designovou studii.

Škoda Auto dostála tradici a oficiální tiskovou zprávu, v níž odhalila kompletní seznam novinek pro frankfurtský autosalon, rozeslala pouze několik dní před jeho zahájením. Ze zprávy vyplývá, že Octavia RS nebude jediným lákadlem na stánku Škody, byť se jí nepochybně dostane největší pozornosti. Stejně jako koncernová sestřička ibiza dostane také Škoda Fabiia motor 1.4 TDI ve dvou výkonových variantách.

To znamená, že současná jednotka s výkonem 55 kW bude nahrazena slabší variantou s výkonem 51 kW a točivým momentem 155 Nm a také silnější verzí s výkonem 59 kW a točivý momentem 195 Nm. Nové motory se pod kapotu fabie nastěhují ještě letos. Škoda ve Frankfurtu představí rovněž superb s dvěma novými vznětovými motory 1.9 TDI PD/77 kW a 2.0 TDI PD/103 kW a filtrem pevných částic DPF.

Filtr pevných částic bude nabízen ještě v průběhu letošního roku pro motor 2.0 TDI jako standardní výbava u modelu Superb a jako volitelná výbava u řady Octavia. Později bude DPF k dispozici pro motor 1.9 TDI PD/77 kW u modelové řady Octavia a u dalších vybraných vznětových agregátů. V tiskové zprávě Škoda slibuje i překvapení v podobě další designové studie.

Libor Zezulka
Diskuze (28)