Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Yeti: pohon všech kol potvrzen

Ondřej Láník
Diskuze (142)
Předseda představenstva Škody Auto Detlef Wittig v rozhovoru zveřejněném v časopise Svět motorů potvrdil, že chystaný pátý model Škody bude dodáván s pohonem všech kol.

Předseda představenstva Škody Auto Detlef Wittig v rozhovoru zveřejněném v časopise Svět motorů potvrdil, že chystaný pátý model Škody bude dodáván s pohonem všech kol. Při uvedení studie minulý rok v Ženevě se mluvilo nejvíce o pohonu jediné nápravy, ale zákazníci prý chtějí u takového vozu hnací všechna kola.

Odpověd na otázku týkající se případné výroby Roomsteru s pohonem všech kol nakonec přivedla na veřejnost novou informaci o chystané páté modelové řadě mladoboleslavského výrobce.

"Pohon všech kol z Octavie bychom do současné platformy (Roomsteru, pozn. red.) dostali pouze po určitých modifikacích. Vzhledem k cílové skupině zákazníků a využití auta nepředpokládáme výraznější zájem o verzi 4x4. Ale můžeme na případnou poptávku reagovat. Z hlediska pohonu všech kol se plně koncentrujeme na Yetiho, kterého směřujeme úplně jinam než Roomster. Totéž se týká případné verze "fun" nebo "open air" verze, která se také mnohem lépe hodí k Yetimu." uvedl pro Svět motorů Detlef Wittig.

Informace pravděpodobně nebyla určena ke zveřejnění, protože dosud nebyla potvrzena definitivně ani výroba, ani pohon všech kol. Wittig ale na další doplňující dotaz odpověděl: "...mohu potvrdit, že po prezentaci Yetiho na nejrůznějších výstavách se ukázalo, že drtivá většina případných zájemců by preferovala verzi s pohonem všech kol. Jestliže se někdy model objeví jako sériový model, tak jedině jako 4x4."

Další články týkající se studie Škoda Yeti:

Škoda Yeti: do výroby nejdříve v roce 2008

Škoda Yeti: terénní "open air"

Ondřej Láník
Diskuze (142)
17. 3. 2006 13:14
Re: bazarovej kovboj
Myslíš, že nevím, jaké to je studovat?... Já píši o lidech, co už maj svou práci... Študák musí prostě vydržet... pak to dožene, neboj.
16. 3. 2006 19:14
Re: YETI JE TREFA
Nauč se chápat. Pro takové, jako jsi ty to vysvětluji dole v příspěvku "Vyšetřovna"
16. 3. 2006 09:44
Re: Yeti od 2007!
:-) :yes: :yes: :yes:
16. 3. 2006 09:44
Re: YETI JE TREFA
:yes:
16. 3. 2006 09:09
Re: Omluva za anonym
:-) Jo, dolu jsem to napsal :yes: