Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda začala v Rusku vyrábět model Rapid

Aleš Jungmann
Diskuze (8)
Rapid je vyráběn v kalužském závodě, ležícím zhruba sto kilometrů jihozápadně od Moskvy. Oficiální uvedení na trh se odehraje v dubnu 2014.

V ruském závodě společnosti Volkswagen v Kaluze nyní sjíždí z výrobní linky i Škoda Rapid, na tamní trh bude model uveden na konci dubna. Levný model s velkým potenciálem tak vstoupí na jeden z nejdůležitějších rostoucích trhů světa.

„S více než 130.000 dosud dodanými vozy je ‚nová třída’ značky Škoda skvělým úspěchem,“ říká předseda představenstva společnosti Škoda Auto Winfried Vahland. „Se zahájením výroby v Kaluze vstupuje Škoda Rapid na náš třetí největší trh. Škoda chce v příštích letech v Rusku dále růst. Rapid je jedním z pilířů Růstové strategie Škoda,“ dodává Vahland.

Se startem modelu Škoda Rapid chce česká automobilka pokračovat ve svém slibném vývoji v Rusku. V roce 2013 dodala Škoda Auto svým ruským zákazníkům 87.500 vozů. Zahájení výroby modelu Škoda Rapid je druhým náběhem výroby nového modelu značky Škoda v průběhu několika týdnů. Teprve v polovině února zahájila česká automobilka výrobu faceliftovaného modelu Škoda Yeti v Nižním Novgorodu, který je vedle Kalugy druhým závodem vyrábějícím vozy značky Škoda v Rusku.

Rapid byl vyvinut jako globální projekt pro trhy na celém světě. Koncem roku 2012 byla zahájena výroba tohoto modelu v Evropě. V té době šlo o šestý model produktového portfolia značky Škoda v Evropě. Rapid se vedle Evropy vyrábí a prodává také v Číně a v Indii, byť tyto verze nejsou s evropskou verzí zcela totožné. Do konce ledna bylo zákazníkům na celém světě dodáno více než 130 tisíc Rapidů.

Aleš Jungmann
Diskuze (8)
Avatar - Hotwire
5. 3. 2014 19:21
Re: A jakou bude mít palebnou sílu?
Zaujimave ze ked sa USA se*u do polky sveta tak to skoro nikomu nevadi, ale akonahle rusi idu chranit ruskych obcanov na Krym (ano aj demonstrovat silu), tak zrazu je ohen na streche. 8-s Tymto neobhajujem tie ruske manevre, len poukazujem na neferovost zapadnej propagandy.
4. 3. 2014 07:48
Re: Motorizace?
Vzhledem k tomu, že tam staví novou motorárnu, která má vyrábět právě 1,6 (nové, takže ne "starou dobrou"), tak asi dostanou 1,6.
Avatar - Choochoo
3. 3. 2014 22:43
Re: Motorizace?
To je mozne, proste od vw to bud zere nebo se to sype ;-) Nic proc takovou znacku kupovat ;-)
Avatar - Nerez
3. 3. 2014 21:01
Re: Motorizace?
Třeba jsi s MPI objel několikrát zeměkouli, choval se k němu jak prase a ten motor jel a jel. Bylo na něj spoleh, narozdíl od moderních turbo-zázraků...
Avatar - Choochoo
3. 3. 2014 20:17
Re: Motorizace?
Co na tom 1,6MP je dobreho? vzdyt to zere a nejede. TSI koncern dohnal konkurenci, jinak byl mimo