Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodovka má novou halu. Budou se tam testovat předsériové vozy

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Rekonstrukcí starých prostor vznikla v Boleslavi nová Centrální pilotní hala, má 12.000 metrů čtverečních a celková výše investic převyšuje 20 milionů euro.

Předsériové vozy jsou před zahájením výroby podrobeny rozsáhlým testům ze strany technického vývoje a oddělení pro zajištění kvality. Pro tyto příležitosti Škodovka připravila novou Centrální pilotní halu o rozloze 12.000 metrů čtverečních, která je součástí mladoboleslavského zázemí automobilky.

„V rámci přípravy na náběh sériové výroby slouží pilotní hala jako rozhraní mezi oblastmi výroby a logistiky, technického rozvoje a zajišťování kvality. Provádíme zde přípravy nezbytné pro plynulý náběh výroby nových modelů,“ vysvětluje Dr. Michael Oeljeklaus místo, které si vyžádalo investice v hodnotě 20,4 mil. euro.

V pilotní hale se nachází samostatný malý závod na výrobu automobilů. Kromě robotických stanic, kde se kompletují karoserie, se zde také nacházejí oddělení montáže a výstupní kontroly. K dispozici jsou navíc zařízení pro virtuální realitu a 3D tiskárny. Systémy i procesy jsou navrženy tak, aby bylo možné uskutečnit veškeré nezbytné zkoušky i analýzy jak u vozů se spalovacími motory, tak u částečně či plně elektrifikovaných modelů. Jakmile projekt splní veškeré požadavky, opouští pilotní halu.

Video se připravuje ...

Dvoupodlažní budova v areálu továrny je vysoká dvaadvacet metrů a rozprostírá se na ploše 12.142 metrů čtverečních, což odpovídá více než jednomu a půl fotbalovým hřištím. Kromě prostor pro schůzky a školení jsou zde k dispozici také dobíjecí stanice pro elektrické vozy. Vedle toho poskytuje světelný tunel ideální podmínky na prezentaci předsériových vozů.

Samotný objekt má bohatou historii. V sedmdesátých letech jej Škodovka používala ke galvanickému pozinkování nárazníků pro model Škoda 100, později se prostor využíval jako sklad. Rekonstrukce započala v září 2019 a nyní umožňuje využívat halu efektivnějším způsobem.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
22. 1. 2021 16:33
Vyhozených 20M éček
K čemu tohle mají? Vždyť testovací je prvních milion zákazníků :-[] :-[] :-[]
22. 1. 2021 12:46
Re: ŠKODOVKA ?,CO TO JE ??TO JE AUTO CO SE V ČESKÉ KOLONII
Nevím, jak se cítí otroci v jiných fabrikách, když to mají za 18 čistýho. Na české podmínky jsou platy ve škodovce královské.

EDIT: taky jsem si nějak nevšiml, že by ryze české podniky dávaly svým robotníkům sto litrů měsíčně.
22. 1. 2021 10:13
Re: ŠKODOVKA ?,CO TO JE ??TO JE AUTO CO SE V ČESKÉ KOLONII
A zemědělci chovají bojlery a paní Zagorová je milá holka, viď! :-[]
22. 1. 2021 09:16
ŠKODOVKA ?,CO TO JE ??TO JE AUTO CO SE V ČESKÉ KOLONII NĚME
TO JE TA UTOMOBILKA KDE MAKAJI JAK OTROCI ZA TŘETINOVÉ PLATY JAK DĚLNICI V NĚMECKU ????