Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Internetem koluje nové logo Škodovky. Chystá se grafická revoluce?

Jan Zajíc
Diskuze (61)

Společnost Škoda používá desítky let logo s okřídleným šípem. Na veřejnost se nyní dostal návrh, který má s původním konceptem jen pramálo společného.

Čistě okřídlený šíp vydržel společnosti od dvacátých let minulého století až do roku 1990. V něm automobilka představila přepracované logo s menším zeleným šípem a nápisy Škoda Auto. O devět let později došlo k modernizaci symbolu a přidání jakéhosi 3D efektu. V roce 2011 pak dorazila zatím poslední evoluce, která přinesla zjednodušení a ubrala slovíčko Auto.

Počátek moderní elektrické automobilové éry využila řada automobilových společností k pozměnění svého emblému. Namátkou je to Volkswagen se zjednodušením symbolu VW, případně Opel, kterému navzdory inovaci stále zůstal ikonický symbol blesku. Chystá něco podobného i Škodovka?

Video se připravuje ...

Na internetovém fóru Cochespias se objevil obrázek od jednoho z uživatelů, který tvrdí, že snímek zachycuje nové logo Škody. Hned vedle si můžeme prohlédnout to současné, a byť je základní koncepce plus minus podobná, s původním okřídleným šípem má tohle řešení jen pramálo společného.

Později se však ukázalo, že logo kolující po internetu nemá s mladoboleslavskou automobilkou nic společného. „Škoda nebude komentovat spekulace týkající se dalšího vývoje své korporátní identity. Nicméně údajný návrh nového loga, které se nyní objevuje na českých i zahraničních internetových serverech, nepochází z naší společnosti,“ vysvětlil Pavel Jína z českého zastoupení značky Škoda.

Líbilo by se vám takovéto nové logo automobilky Škoda?
  • Ano
    4,4%
  • Ne
    95,6%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 5917 čtenářů.

Jan Zajíc
Diskuze (61)

Doporučujeme

28. 1. 2021 15:37
Nechutné
Hnus,velebnosti 8-s
22. 1. 2021 16:00
Čínske logo
Tento návrh loga mi príde neuveriteľne čínsky. Tam majú X značiek o ktorých Európan netuší a len tipuje čo to môže byť za auto. Takže také nejaké noname auto. Škoda má na viac.
22. 1. 2021 15:11
Re: Neeee
Ten, kdo přirovnává logo Škody k slepici, v životě slepici neviděl.
22. 1. 2021 15:08
Logo
Falešných zpráv není nikdy dost. Jsou nejsledovanější, tím pádem nejvýdělečnější a i té největší blbosti lidí věří víc než skutečnosti.
22. 1. 2021 13:52
Re: Apríl?
Hele já se za mladou generaci považuju(17). A to logo mi přijde vážně docela v pohodě. Sice žádný zázrak ale posle mého názoru je úplně v pohodě. A musím uznat že oproti té barevné obludě co se tam kdysi dávala je tohle pokrok.