Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodu Fabia Cabrio už jste viděli? Vznikla podomácku přestavbou sedanu

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Různě upravených Fabií první generace jezdí po českých silnicích spousta. Tahle je ale opravdu výjimečná.

Jde totiž o podomácku postavený dvoumístný kabriolet, který vznikl přestavbou sedanu. O autě se nám bohužel nepovedlo zjistit mnoho informací, nepodařilo se nám ani kontaktovat majitele, opřít se tak musíme jen o tři videa z YouTube.

V nich tvůrce kabria poměrně detailně - i když převážně prostřednictvím fotografií - odhaluje, jak přeměna probíhala.

Video se připravuje ...

Na začátku tedy vidíme sedan, tmavý a evidentně trochu potlučený. Následuje výrazné odstrojení a pak spousta práce na karoserii a jejích úpravách. Fabia dostala dodatečné výztuhy, ochranné oblouky a přišla o celou střechu včetně prostředních a zadních sloupků. Zbylo jen čelní sklo.

Dále byly zavařeny zadní dveře a do prostoru před víko zavazadelníku byly umístěny nové panely karoserie. Uvnitř zůstala jen přední sedadla.

Nová střecha je domácí výroby, konstrukci si tvůrce kabrioletu vyrobil sám. Střecha se sklápí za sedačky a je částečně plechová, částečně plátěná.

Auto dostalo také nový body kit, výraznější nárazníky, nové prahy a kola z lehké slitiny. Majitel se evidentně po estetické stránce nechtěl držet zkrátka. V lakovně si navíc vybral barevné provedení kombinující černou a poměrně výraznou světle modrou barvu. Vzadu pak zaujme nápadný spoiler.

Ze zveřejněných videí také vyplývá, že omlazením prošla i technika, auto má nový výfuk (protože pochází z Fabie RS, musel být kvůli delší zádi sedanu za tlumičem prodloužen) a pozornost tvůrce věnoval i podvozku a brzdám. O pohon se stará upravený 1,9litrový turbodiesel naladěný na maximální výkon 96 kW. 

Tak co říkáte? Líbí se vám tahle svérázná Fabia Cabrio?

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - petr petrumr
28. 4. 2022 17:34
pán?
Kolik bude trvat státní správě od kontaktu až do doby kdy bude mět řidičák v uschově?
Avatar - lordlord
28. 4. 2022 15:50
kup
rachtavý nafťák bych tam nechtěl poslouchat
28. 4. 2022 14:15
Učni
Výtvory učňů škodováckého učiliště jsem nikdy nehanil, spíše naopak. Maximálně jsem asi zmínil, že už je krapet nuda, když tomu snad každý rok akorát říznou střechu. Na druhou stranu po vzhlédnutí tohohle auta musím uznat, že i dobře říznout střechu se musí umět a to kluci a holky uměli. :-)
28. 4. 2022 13:23
Re: Bože, to je neuvěřitelná...
Zručnosť a vkus sa nemusia vždy stretnúť...
Avatar - Barry Lyndon
28. 4. 2022 13:10
ano, je to regulérně hnusné,
dokonce hnusnější než ten nový Stefaniho koncept lowcostového designu. Ale zase pán není hlavním designerem Škody auto, že...