Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skupina PSA Peugeot Citroën získala tři evropské ceny za inovace pro svou technologii Hybrid Air

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Skupina PSA Peugeot Citroën obdržela 10. června 2013 „Cenu pro technologie budoucnosti“, kterou uděluje francouzská pojišťovna MAAF, za svůj inovativní hybridní systém Hybrid Air využívající benzínový motor a stlačený vzduch.

Tato technologie již získala dvě další evropská ocenění: Cenu za inovace „Fleet World Honours“ a „Engine Technology Development Of The Year“, která je udělována partnerům skupiny Bosch

Tyto tři ceny, které udělují novináři motoristického tisku, jsou důkazem toho, jak výrazný pokrok v oblasti vozů šetrných k životnímu prostředí tato inovace představuje. Hybrid Air je zcela nová technologie využívající plně hybridní pohon nového typu bez baterie, který kombinuje benzínový motor a stlačený vzduch. Systém tvoří benzínový motor, hydraulické čerpadlo, systém skladování energie ve formě stlačeného vzduchu a automatický převod.

Porotci ocenili především schopnost motoru přizpůsobit se způsobu jízdy řidiče. Motor se samostatně přepne do jednoho z dostupných režimů: nulové emise, klasický režim se spalovacím motorem a kombinovaný režim.

Skupina PSA Peugeot Citroën se díky systému Hybrid Air dostala u této technologie do pozice světového lídra. Zákazníkům nabízí cenově dostupný vůz s nízkými emisemi a jednoduchým používáním.

Skupina PSA Peugeot Citroën každoročně investuje značné částky do snižování emisí CO2 u svých vozů s hlavním cílem nabízet „čistý“ vůz pro každý typ využití. Nový pokrok v oblasti převodového ústrojí společně s úsilím věnovaným snížení hmotnosti vozů a zlepšení jejich aerodynamiky vynesl skupinu do pozice evropského lídra v oblasti emisí CO2, jejichž průměrná hodnota činí 122,5 g/km.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)