Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skvělý nápad, nebo zločin? Někdo udělal z BMW Z4 M Coupé teréňák

Jan Zajíc
Diskuze (1)

BMW Z4 M Coupé patří mezi poměrně vzácné bavoráky. Podle dostupných informací vzniklo jen 4.275 exemplářů.

Ani relativně nízký počet vyrobených kusů však nezastavil jednoho neznámého amerického kutila v konverzi vyloženě sportovního kupé na terénní auto, tak trochu podobné verzím Safari od Porsche.

Úpravce začal se Z4 M Coupé z roku 2007, které vybavil novým nastavitelným podvozkem, zvětšujícím světlou výšku, a přidal také 17palcová kola obutá do terénních pneumatik. Tahle terénní výbava si vyžádala zásahy do částí karoserie, upraveny totiž musely být blatníky a nárazníky.

Další novinku představuje modifikovaná záď. Ta přišla o zadní sklo a nově nabízí prostor pro uložení rezervních kol. Na střechu se dále nastěhovala světelná rampa, pod motor pak ochrana spodních partií vozu.

A za zmínku rozhodně stojí také matný černý lak.

Uvnitř Z4 M vypadá sériově, najdeme tu tedy kožená sedadla a poměrně minimalistické pojetí interiéru.

Pod přední kapotou by se měl ukrývat 3,2litrový řadový šestiválec, který v americké verzi dává 246 kW a 355 N.m. Motor přes šestistupňovou manuální převodovku pohání zadní kola.

Jestli se vám terénní BMW Z4 M Coupé líbí, existuje šance, že byste si ho mohli pořídit. Jen to nebude úplně jednoduché. Auto je sice aktuálně na prodej, ale prostřednictvím internetové aukce. A navíc se nachází ve Spojených státech amerických.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
30. 7. 2021 17:32
X2 polepenec
Dnes som videl nazivo tu polepenu X2. Fakt to nebolo dobre - cierne, zaprasene-spinave auto, s cervenymi pruhmi.