Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Slavné automobilové muzeum muselo kvůli koronaviru zavřít. Nabízí virtuální prohlídky

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Petersen Automotive Museum v Los Angeles patří mezi nejznámější automobilová muzea světa. Od 15. března je však kvůli koronaviru zavřené.

Americké muzeum tedy potkal stejný osud jako řadu podobných institucí po celém světě. Přesto však Peterson Automotive Museum s ukazováním aut nekončí. Nově totiž nabízí živě streamované prohlídky na internetu.

I z pohodlí domova si tak můžete prohlédnout exhibici s názvem Vault, která zahrnuje více než 250 vozidel z celého světa. Muzeum slibuje ikonické automobily, motocykly i užitkové vozy. Zastoupení mají sporťáky, hot rody nebo třeba hollywoodské legendy.

Virtuální prohlídka zabere zhruba hodinu času a jestli máte zájem, musíte se registrovat. Poplatek činí 3 americké dolary, tedy asi 77 korun.

Kromě streamované prohlídky muzeum nabízí také volně dostupná populárně-naučná videa, která by se mohla líbit hlavně dětem - třeba o historii automobilu.

Pro úplnost dodáváme, že virtuální prohlídky umožňuje například i české Škoda Muzeum. U něj jde ovšem o stálou záležitost, která funguje trochu jinak. Do muzea se dostanete prostřednictvím Google Maps Street View.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
20. 3. 2020 08:08
Sbírka asi zajímavá,
ale prostě ty prostory podzemních garáží... nezbavil bych se pocitu, že jsem na parkovišti pod kauflandem.