Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Slepý test: Čtenář Autocaru nepoznal, že řídí Hyundai i30 (video)

Diskuze (34)
Na internetu se objevilo video, ve kterém čtenář Autocaru se zavázanýma očima testuje Hyundai i30. Jaké byly jeho dojmy?

Miro Mihálik, náš bývalý kolega a současný šéfredaktor české verze časopisu Autocar, natočil společně se čtenářem Autocaru video nazvané Slepý test. Dobrovolník Hugo Kottás měl za úkol vnímat auto všemi smysly kromě zraku.

Nejprve Kottás řídil Hyundai sám pod dozorem na parkovišti, aby vyzkoušel, jak se ovládá volant, pedály a řadicí páka. Následovala ostřejší jízda na místě spolujezdce, která měla ukázat, jak se auto chová, když se v běžném provozu využívají jeho schopnosti.

Oba protagonisté se nezávisle na sobě shodli, že podvozek i30 má zdravě sportovní nádech s přiměřenou zpětnou vazbou, přitom je komfortní a motor má příjemný zvukový projev – jednoduše řečeno kombi od Hyundaie vyznává to nejlepší z tradičních hodnot. I se zavázanýma očima Kottás správně odhadl objem motoru 1,6 litru a pohon předních kol.

Jaké tipy zazněly? Poslechněte si komentář samotných autorů přímo ve videu. Prozradíme, že Hyundai i30 se ani náznakem nepřiblížily.

Diskuze (34)
Avatar - Enthusiastic.driver
7. 4. 2011 14:13
Re: Objasnění
To taky nějak nechápu a hleděl jsem jak puk, když jsem v článku na auto.cz viděl slovo Autocar. Že by se Axel Springer a Stratosféra začli pářit? >:D
Avatar - white label
7. 4. 2011 13:40
Re: Objasnění
Ale má reakce nebyla k původnímu záměru, se kterým byl podobný test dělán, ale k té "senzaci", která se z toho následně dělá, viz třeba právě tento čánek a diskuse pod ním tady... ;-)
7. 4. 2011 13:16
Re: Aha...
Jestli to byla reklama na I30, to se asi jen tak nedozvíme. Takovéto testy jsou zajímavé, ale kdyby byly v top gearu, tak jim prostě věřím víc. Co si o tom myslet, pokud se najednou objeví takovýto ojedinělý test zrovna na I30?
7. 4. 2011 12:18
Re: Aha...
...tady to tem lidem nevysvetlis, pry se nejedna o marketing, ze to video bylo natoceno jen tak pro zabavu...tak proc ho nedali jeste do focuse, golfa, aurise a on mel poznat rozdil ??? Video se nemelo moc "rozsirit", aha, tak proc je na auto.cz na prvni strance az do ted >:D
Nic proti Hyundai, ale tohle uz je sakra masaz...
7. 4. 2011 12:13
Re: Bez zavázaných očí
Cist umim, ale muzu sem hodit testu kolik chcete, kde vyhral Golf, Focus, apod. Kazde auto ma sve plus a minus, tato trida je nejvyrovnanejsi... Psat o autu, ze je "hodne dobre"... Co to jako je hodne dobre, v ramci tridy ? Je jako lepsi jak konkurence ? Neni ! Je to prumer ! Pro nekoho je hodne dobra i Dacia, pro nekoho je to odpad...