Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart jedná o budoucnosti Roadsteru

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Výrobce malých automobilů Smart sice oficiálně na začátku listopadu ukončil výrobu dvoumístných roadsterů a kupé, ale podle informací Financial Times Deutschland jedná se šesti různými subjekty o případném prodeji licence.

Nejmladší automobilka koncernu DaimlerChrysler se v rámci restrukturalizačního programu zbavila nejméně výnosné modelové řady dvoumístných automobilů Roadster a Roadster-Coupé, ale několik týdnů po ukončení výroby pronikly na svět informace o jednáních, která by mohla malé sportovní Smarty s vzadu uloženými přeplňovanými tříválci dostat zpět na automobilové trhy. Informoval o tom včera deník Financial Times Deutschland (FTD). Informaci o licenčních rozhovorech s několika zájemci potvrdil také mluvčí Smartu.

Mezi uchazeči je mj. konsorcium ProjectKimber, které se před časem neúspěšně ucházelo o převzetí skupiny MG Rover. Podle FTD by mohla jednání skončit na začátku příštího roku.

Smart, který je ve ztrátách od samého založení v roce 1998, by se podle restrukturalizačního plánu měl z červených čísel vymanit v roce 2007. Oběťmi změn se stala nejen kupé a roadster, ale také plánovaný offroad ForMore, s nímž Smart chystal vstup na americký trh.

Test Smart Roadster-coupé 8/2003
Test Smart Roadster-coupé 9/2004

Ondřej Láník
Diskuze (3)