Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Společný projekt Toyoty a Subaru: auto pro mladé

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
Toyota chce automobil pro mladé a Subaru jí s ním pomůže.

Toyota a Subaru mají v plánu vytvořit společně první větší projekt. Mělo by se jednat o automobil pro mladé, který bude na japonském trhu prodáván pod značkou Toyota. To, zda v budoucnu opustí zemi vycházejícího slunce a zamíří i na jiné trhy nevíme, zřejmě se tak ale nestane.

Společnost Toyota vlastní od roku 2005 8,7% akcií společnosti Fuji Heavy Industries, jejíž dceřinou společností je mimo jiné i Subaru. V minulosti prosákly zprávy o možné implementaci hybridního pohonu, se kterým má Toyota hodně zkušeností, do některého z vozů Subaru. To jsou zatím spekulace. Co ale víme s téměř stoprocentní jistotou je to, že v roce 2010 uvidí světlo světa nová Toyota/Subaru. Bude se jednat o auto určené mladým kupcům z měst. Od Subaru dostane do vínku dvoulitrový agregát a stálý pohon všech kol. Cena by se měla pohybovat okolo dvou milionů Yen, což je zhruba 180.000,- Kč.

Dále máme informaci, týkající se rozšíření spolupráce mezi automobilkami Daihatsu a Subaru. Malý automobil Daihatsu Coo se bude v Japonsku prodávat pod značkou Subaru, vedení obou automobilek počítá s prodejem zhruba 6000 kusů ročně. Podobný příklad rebrandingu mezi Daihatsu a Subaru, tentokráte ale pro Evropu, bude i nové Justy, jehož základ je Daihatsu Sirion. Více o novém Justy v článku Nové Subaru Justy z dílny Daihatsu na podzim.

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
Avatar - Falco
15. 8. 2007 22:38
Re: No jo
>:D :yes:
Avatar - donPedro
15. 8. 2007 18:48
A japak se bude jmenovat?
ToyBaru či SubOta ....... ???
Avatar - masO
15. 8. 2007 09:43
Re: No jo
a hlavne za ty prachy, to je taky docela narez, 180tis kc, u nas by to mohlo stat (kdyby se dovazel) tak 350 tis a to je na dvoulitrovou ctyrkolku docela malo, skoda no.. :-) ale zase bude treba hnusny ;-)