Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sportovní verze N i pro Hyundai Tucson? I to je možné!

Michal Fokt
Diskuze (4)
Hyundai plánuje široké portfolio sportovně laděných modelů N, jedním z nich by mohlo zbýt i kompaktní SUV Tucson!

Hyundai sice vcelku rozumně rozjíždí svojí sportovní divizi N hot-hatchem i30, ale rozhodně nezůstane jen u něj, značka vedená expertem z BMW M Albertem Biermannem bude upravovat více modelů automobilek Hyundai a Genesis. V případě i30 N měla divize údajně zcela volné ruce, takže je dost pravděpodobné, že se Biermann bude chtít "vytáhnout".

Na druhou stranu rozsah a míra úprav se zřejmě bude lišit model od modelu, lze očekávat že další modely už tak hardcore nebudou, ať už se N zaměří na jakýkoli model obou značek. Biermann nyní v rozhovoru pro Drive dost silně naznačil, že autem, u něhož se také počítá s verzí N, je kompaktní SUV Tucson. Představuje prý "dobrý základ pro vysokovýkonné SUV", což už lze brát jako potvrzení, že se něco děje. Ostatně je nejvyšší čas...

Hyundaii nemohlo uniknout, že značky koncernu Volkswagen připravují také sportovní verze modelů Kodiaq, Karoq, Ateca a Tiguan, takže považuje za vhodné na tyto aktivity reagovat. Není přitom vůbec vyloučeno, že Tucson N přijde už příští rok v rámci faceliftu nebo velmi krátce po něm, aby mu evropská konkurence příliš neutekla a nestáhla k sobě všechny zájemce o takový typ vozu. Jak moc sportovně orientovaný bude a jaké bude mít parametry, v tuto chvíli ale můžeme jen tipovat.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - jpor (RSKa)
2. 6. 2017 12:18
Re: A přitom...
Tgdi je na Tucson stale slaby, musíš ho vytacat aby ako tak zabral, chybaju Newtonmetre... To 135 kW v nafte a tych 400 Nm uz je ina káva, ale ze by trhal asfalt...to veru nie, je len prijemne živý, nakoniec 0-100 za 9,6s nie je ziadny šprintér. Keby tam dali bi-turbo s casom pod 8 sekúnd tak to uz staci aj náročnejším.
Avatar - 3_diamanty
23. 5. 2017 22:13
Re: A přitom...
pritom 130kw v 1,6tgdi podla mna na SUV velkosti tucsonu bohate staci... dokonca dizel ma v jeho pripade az 135kw ak sa nemylim ... tak neviem kto bude kupovat este nieco silnejsie v tucsone a na co aj vlastne... unika mi pointa tejto "silnej" verzie v takomto mestskom SUV ktore si drviva vacsina zakaznikov vlastne ani nekupuje kvoli nejakym extra motorom ale skor kvoli vizazi a akejsi SUV-manii ktora je dnes v mode.... skor by ma hyundai potesil keby do i20 dal nejake 4 valcove turbo....
Avatar - xjara
23. 5. 2017 18:17
Re: A přitom...
i30 a tucson jsou dost odlisna auta
Avatar - twistedTSD
23. 5. 2017 18:01
A přitom...
Sportovní verze Tucsonu už je, resp. brzy bude. i30 N. Nevidím důvod vymýšlet cokoli jiného.