Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW 1 Cabrio s látkovou střechou už bez kamufláže

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Před 14 měsíci jsme zveřejnili první fotografie nového malého kabrioletu s těžkým maskováním, odvozeného z BMW řady 1. Je léto 2007 a v Mnichově rozhodli, že už není co skrývat. Na testovací tratě vyjely nemaskované předprodukční vozy.

Nedaleko firemní základny na Nürburgringu se v minulých dnech objevilo černé BMW řady 1. Látková střecha, o kterou trojkový kabriolet v posledním evolučním stádiu přišel, ihned prozradila, o co tentokrát mnichovským inženýrům jde. Splnit očekávání náročných zákazníků ale nebude snadné. Naštěstí se trojkové kabriolety posunuly spíše k luxusnějšímu zboží, a tak je zde prostor pro puristicky orientované modely jakým asi budou BMW 1 Coupé i jeho otevřená verze. Ceny navíc mají být velmi zajímavé a to i přesto, že konkurenční Audi ani Mercedes-Benz nic podobného v dohledné době nabízet nebudou.

Záď bude díky menšímu prostoru pro látkovou střechu nabízet více než dostatečný zavazadelník, i když Cabrio asi nebude mít příliš odlišné rozměry ve srovnání s Coupé (délka 4360 mm).

Ondřej Láník
Diskuze (3)
6. 7. 2007 14:33
chvalabohu
som rád,že Bmw 1 kabrio bude klasickým kabriom bez pevnej strechy tak to má byť...síce je pravda,že CCčka sú praktickejšie,ale v tomto segmente nikdy nešlo o praktickosť a kolko sa vmestí do kufra...