Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Fabia RS nebo jen sportovní sada pro novou Škodu?

Ondřej Láník
Diskuze (199)
Na českých silnicích se již několik týdnů prohánějí prototypy dalších derivátů nové Fabie. Jestli jde o nástupce dieselové Fabie RS nebo něco mnohem obyčejnějšího nedokázal zatím nikdo definitivně rozluštit.

Stříbrná Fabia s registračními značkami pro zkušební účely se od běžných modelů na první pohled liší sadou dílů, které optimalizují aerodynamiku a vzhled vozu. Vpředu je samostatný spojler, který rozšiřuje původní díl předního nárazníku. Vzadu pak nový díl s vyvýšenou střední částí, připomínající řešení nárazníku Roomsteru Scout. Nová oválná koncovka výfuku zase povzbuzuje myšlenku, že jde o nástupce modelu RS, který již byl potvrzen v tiskové zprávě britského importéra Škoda Auto.

Nic konkrétnějšího v tuto chvíli nevíme, ale připadalo by nám přinejmenším podivné, kdyby byly tyto dlouhodobé testy na veřejných silnicích organizovány jen kvůli několika novým povrchovým dílům...

Fotografie našeho věrného čtenáře, kterému tímto děkujeme za poskytnutí, byly pořízeny na jihu Moravy. Neobešlo se to bez vulgárních nadávek ze strany řidiče pracujícího pro Škoda Auto. Věříme, že testovací program vozů teprve připravovaných pro výrobu má přísný režim a pracovníci do něj zapojení jsou od velkým tlakem, ale na druhou stranu jsme ve svobodné zemi, kde takové věci nejsou zakázány. Věříme, že prosazení utajení zásadních novinek by bylo možné realizovat i jinými cestami (nočními testy, testování v zahraničí) než sprostými nadávkami.

Ondřej Láník
Diskuze (199)
30. 4. 2007 14:20
Re: Nie RS...
Však ti říkám,že nesmíš věřit všemu co píší v Blesku ;-) >:D
30. 4. 2007 06:15
Re: Nie RS...
Hehe, vy sa tiez hned na vsetko chytite.... >:D
27. 4. 2007 14:56
Re: Nie RS...
Jestli to náhodou píšou v Blesku...nesmíš všemu věřit :-)
27. 4. 2007 14:12
Nie RS...
...ale zakladna verzia pre anglicky trh. Po reakciach verejnosti sa rozhodli inspirovat minulostou a podobne ako S120 predavat v Anglicku iba upravene a vysperkovane auta, lebo v podobe, v ktorej sa predavaju u nas to Anglicania nechcu...
26. 4. 2007 22:17
Re: Umění uhodit hřebík na hlavičku.
Picasso se Citroenu povedlo,taky dobrá volba