Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Honda Civic - nová generace

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Na italské silnice vyrazil první prototyp nového Civiku.

Honda Civic vždy vyčnívala nad ostatní konkurenci v nižší střední třídě především po technické stránce. Teprve posledních 5 let se vydala extrémní designovou cestou, která jí zaručuje nesmrtelnost. Ani po letech si ji totiž s ničím nespletete...

Čas ale pádí velmi rychle, a tak po faceliftu v minulém roce je už nejvyšší čas na přípravu nového modelu. První technické zkoušky již běží, v italských Alpách byly prověřovány brzdy. Před objektivem špionážních fotografů se objevil nový Civic, oděný do karoserie aktuální generace.

Technických informací zatím není mnoho k dispozici. Vzhledem k tomu, že se ve vývoji podařilo integrovat nový Civic do staré karoserie, lze předpokládat, že změny rozměrů nebudou příliš odlišné.

Tlak na snižování emisí a kombinované spotřeby i relativně unikátní spojení ručního řazení a hybridního pohonu v menším CR-Z zřejmě podobný druh hnacího ústrojí přivede i pod kapoty devátého Civiku v pořadí.

Na trh by měl nový Civic přijít na jaře 2012, premiéra by se mohla odehrát na některém velkém autosalonu během příštího roku.

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Avatar - Choochoo
31. 5. 2010 15:20
Re: cena
nevidim duvod, jizdni vlastnosti jak u nekterych s viceprvkem a do budoucna minimalni naklady na servis. Myslim ze viceprvek nebude, kdyz ani CRZ ho nema.
Avatar - Choochoo
31. 5. 2010 15:18
Re: cena
Zaslechl jsem v zakladu 440tis Kč s 1,4 motorem
31. 5. 2010 03:42
Re: cena
Ceny jsou naprosto v pořádku ;-) oproti konkurenci jsou to auta u kterých už nemusíš za nic připlácet. a i tak vychází mnohdy levněji. :yes:
30. 5. 2010 23:16
Re: cena
stačilo by dozadu dát víceprvek
Avatar - twistedTSD
30. 5. 2010 20:47
snad...
...se mi bude konecne libit :-)