Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Hyundai Grandeur - Pokračování ve vyšší střední

Ondřej Láník
Diskuze (7)
I když by se mohlo zdát, že velké modely s pohonem zadních kol, které automobilka Hyundai nedávno představila, znamenají konec pro řadu sedanů Grandeur/Azera, nejnovější snímky potvrzují opak.

Mezi velkými modely Genesis a Equus a korejskou střední třídou (Sonata) zůstává podle Hyundaie prostor pro další model. Vyšší střední třídu obsazuje značka už roky sedanem Grandeur, který v USA znají pod názvem Azera.

Nové snímky, pořízené na skandinávských testovacích trasách, potvrzují, že nástupce Grandeuru se připravuje. Sedan, jehož linky ctí aktuální designový styl Fluidic Sculpture, se pravděpodobně stane lidovější alternativou k Genesisu. Je pravděpodobné, že zůstane u pohonu předních kol a napříč uložených čtyř- a šestiválců. Nová by měla být šestistupňová automatická převodovka, známá z dalších modelů značky.

Očekává se uvedení na korejský trh ve druhé polovině roku 2011. Následovat by měly další velké trhy včetně USA. Ještě před tím značka ukáže dvě nová MPV, určená i pro Evropu. S větším z nich sdílí nový Grandeur lomenou spodní linii bočních oken.

Ondřej Láník
Diskuze (7)
24. 8. 2010 11:05
Re: Asie-Amerika-Evropa
Jako prodejní řešení na nepohostinném evropském trhu by to asi šlo. Jinak oba víme, že i40 = na jiných trzích Sonata a že Grandeur je jasně o třídu výš, takže s technickou podstatou věci by takové řešení nemělo nic společného. Když se ale podíváš na stylizaci toho Grandeuru, nechává si Hyundai vrátka otevřená, aby to s ním případně v Evropě mohl zkusit. :-)
Avatar - twistedTSD
23. 8. 2010 16:17
Re: Asie-Amerika-Evropa
kdysi jsem někde četl, že i40 nahradí v Evropě sonatu i grandeur, tak nevím...
23. 8. 2010 16:04
Dvojče Vengy
V sobotu na dalnici na Slavkov u Brna (D 1 na Vyškov)mě malem vytlačili dva modely maskované a se značkou F a číslo (o čem jsem si myslel,že tato značka byla v ČR zrušena díky nehodě na dalnici)byli to modely podobné tvarem jako Venga,však hodně zamaskované. Bohužel nešlo to vyfotit v rámci bezpečnosti při řízení auta.
23. 8. 2010 14:17
Re: Asie-Amerika-Evropa
:yes: Díky za informaci. Takže Hyundai si nenechá utéct předvánoční trh.
23. 8. 2010 12:27
Re: Asie-Amerika-Evropa
Dvojče Vengy - teď posledních 30 kousků na testy, začátek září 60 na první představení novinářům (tuším že v chorvatsku) a pak už normální výroba.