Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Hyundai i40 přijde do Evropy nejprve jako kombi

Ondřej Láník
Diskuze (10)
Hyundai udělá radikální řez v evropské nabídce prostorných osobních modelů střední třídy. Nástupce Sonaty se začne prodávat příští rok, nejprve jako kombi!

Dosavadní působení sedanů Hyundai v evropské střední třídě nemělo velký ohlas. Nová generace s podstatně dynamičtějším designem a novou kvalitou by tento stav mohla změnit.

Nevelký zájem o stávající Sonaty v Evropě však neznamená, že by šlo o neúspěšný model. Domácí korejský trh je Sonatou ovládán řadu let, jde s velkým náskokem o nejprodávanější model v segmentu, který je největším na korejském trhu. Úspěšná je Sonata také v USA, kde ji Hyundai pro místní trh vyrábí. Nejprodávanější model této značky si běžně kupuje přes 100 tisíc Američanů ročně.

Evropa je na tom výrazně jinak. Na náročných trzích se prosazují prémiové modely a dokonce i tradiční neprémiové značky střední třídu v tichosti vyklízejí. Hyundai, Kia i Chevrolet zatím na prodejní úspěch větších modelů čekají.

Nová Sonata pro Severní Ameriku a Koreu je již pár měsíců v prodeji, evropský model ale má být jiný. Start prodeje se očekává až v prvním pololetí příštího roku a co je neobvyklé, nový model bude nejprve dodáván pouze jako kombi.

Jméno Sonata v Evropě končí, vystřídá jej kódové označení i40, které je v souladu se současnou marketingovou strategií značky. Sedan bude následovat kombi s přibližně půlročním zpožděním.

Ondřej Láník
Diskuze (10)
20. 8. 2010 14:16
Re: Pro zajímavost
Nechci se přít o písmenka a díky za upřesnění info k uvedení do prodeje plus dalších specifikací - neuvedl jsi zdroj, mohl bys ho doplnit? -- Jinak se mi ale označení miniMPV kódem "ix" nezamlouvá, protože je to kód vyhrazený pro crossovery (resp. CUV jak tomu teď Huyndai říká, čti: dříve SUV). O dvojčeti Vengy se ale už poměrně dlouho mluví pod kódem "ic25". -- Aby byl zmatek ještě větší, Hyundai kódy s "i" používá mimo Evropu trochu odchylně, dávám sem pro zajímavost přehled budoucích modelů Hyundaie podle australských zdrojů: [odkaz] Je na tom taky zajímavé, že podle nich si už Hyundai v AU zaregistroval skoro všechno, co začíná písmenem "i", takže je jasné, že bude modelovou řadu pořád rozšiřovat.
Avatar - twistedTSD
20. 8. 2010 00:20
Re: Pro zajímavost
ix35 ujde, ale ta maska 8-s ...
Avatar - strýček BOB
19. 8. 2010 18:39
Re: Pro zajímavost
ix35 je přitažlivý stejně jako zmuchlaný papír od tlačenky, podobně ta karoserie i vypadá, tak každému dle chuti, já raději "nudný" Tiguan, nebo Tuareg.
19. 8. 2010 18:24
Re: Pro zajímavost
Tak tady čtu i25 ,ix20 , správně je ix 25. V průběhu září do prodeje. Ještě k Sonatě. Motory 1.6 a 2.0 GDi a zatím 1.7CRDi.Manuální i automatické převodovky s 6 stupni a v přípravě údajně dvouspojkový automat. Zhruba v dubnu kombi ,v září sedan.
19. 8. 2010 16:45
Re: Pro zajímavost
Mě se tvary ix35 líbí, alespoň nejsou tak nudné jako u koncernu. Každému se líbí něco jiného a každé auto má svého kupce :-)