Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Hyundai ix45 – Nové Santa Fe v Alpách

David Bureš
Diskuze (1)
Nástupce Hyundaie Santa Fe se bude v Evropě jmenovat ix45.

Hyundai pilně testuje nástupce SUV Santa Fe, které přijede v roce 2013 s novým označením ix45. Tvary automobilu budou agresivnější a dynamičtější než v případě Santa Fe.

I přes mohutnou kamufláž jsou patrné některé designové prvky ix45. Příď bude disponovat velkou maskou chladiče, odkazující na tu z Genesise a Equuse. Celkové tvary karoserie budou navazovat na nejnovější vozy jihokorejské značky - i40 a novou generaci i30.

Podobně jako u současného modelu i v případě novinky mají být verze v základním stupni výbavy pouze s pohonem předních kol, zatímco pohon všech kol má být za příplatek nebo součástí vyšších stupňů výbavy. Hyundai ix45 nabídne tak jako Santa Fe i sedmimístné uspořádání interiéru.

Paleta pohonných jednotek má nabídnout pouze čtyřválcové motory. Zájemce o benzinové motorizace má uspokojit přeplňovaný čtyřválec s přímým vstřikováním paliva o objemu 1,6 litru ve spojení dvouspojkovou šestistupňovou převodovkou. Pravděpodobné je také nasazení dvoulitrů GDI, včetně přeplňovaných verzí, které nahradí šestiválec.

Turbodiesely má zastupovat agregát 2,2 CRDi, který je k dispozici od loňského roku pro modernizovanou Santa Fe s výkonem 145 kW a točivým momentem 445 Nm.

V nabídce má od roku 2013 figurovat i plug-in hybrid se zážehovým motorem 2,0 GDI. Hybridní verze s dieselovým motorem se na trh dostane, jen když průzkum potvrdí, že její prodeje pokryjí náklady na náročný vývoj.

Hyundai Santa Fe se ve své druhé generaci poprvé představilo na podzim roku 2005 v Soulu. Evropská premiéra se odehrála o pár měsíců později na ženevském autosalonu a prakticky ve stejnou dobu tento model vstoupil na český trh. Od poloviny loňského roku je k dispozici ve své modernizované podobě.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
28. 9. 2011 16:59
Agresivnější a dynamičtější...
... takže další Hjundaj, na který se nebude dát dívat. :no: :no: :no: