Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz GLA

David Bureš
Diskuze (0)
Chystané stuttgartské SUV bude konkurovat Audi Q3 nebo Range Roveru Evoque.

Mercedes-Benz chystá pět kompaktních modelů využívajících platformu MFA. Jedním z nich bude SUV, jehož prototyp byl přistižen při testování.

Kvůli kamufláži zatím nejsou detaily karoserie vozu příliš patrné. Automobil však využije designové prvky známé z tříd A a B, s nimiž toto SUV bude sdílet techniku. Na přídi je například viditelná výrazná maska chladiče.

Očekávat máme sportovní tvary, které tak jako ostatní kompaktní Mercedesy mají nalákat především mladé zákazníky.

Nabídka motorů má být takřka shodná s třídami A a B. Dá se předpokládat, že v prodeji bude také verze s pohonem všech kol.

Německý Auto Bild tvrdí, že bude toto SUV světu poprvé představeno na frankfurtském autosalonu na podzim příštího roku. Prodej vozu bude zahájen ještě před koncem roku 2013, nebo v průběhu roku 2014. Výroba bude probíhat v továrně Rastatt na jihozápadě Německa.

Název GLA ještě nebyl pro kompaktní SUV automobilkou potvrzen. S ohledem na chystanou úpravu názvů modelů značky by se však měl vůz jmenovat právě takto. GL má připomínat, že se jedná o SUV, písmeno A má odkázat na to, že auto bude malé. Dříve se spekulovalo o použití označení BLK či GLC.

Z pěti chystaných kompaktních Mercedesů jsou dva už v prodeji – hatchback (třída A) a MPV (třída B). Vedle SUV je ohlášen ještě sportovně laděný sedan CLA vycházející z konceptu Concept Style Coupé. Oním pátým modelem bude zřejmě stylové kombi, dosud označované jako CLC Shooting Brake.

David Bureš
Diskuze (0)