Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz SL - Konec oválných světlometů

Ondřej Láník
Diskuze (9)
I když od prvního faceliftu aktuálního roadsteru SL neuplynulo mnoho času, připravuje se ve Stuttgartu další omlazení vzhledu.

Tentokrát půjde skutečně více o vzhled než o techniku, která byla ústředním tématem inovací před necelými dvěma roky. Ještě než se nejpozději v roce 2013 dostane na trh zcela nové SL, budou muset zákazníci přijmout zásadní změnu přídě, která již nebude mít charakteristické oválné světlomety, přibližující design SL k mnohem dražšímu a většímu McLarenu SLR.

Vpředu lze očekávat nová světla ve stylu těch z řady CLS, nový nárazník, kapotu a blatníky. Také záď bude lehce přepracována.

Motorová škála zůstane zřejmě bez zásadnějších změn. V nabídce zůstávají model SL 350 (200 kW), SL 500 (285 kW), SL 600 (380 kW) a SL 65 AMG (450 kW). Výměna proběhne na postu osmiválcových AMG, kde místo SL 55 AMG (380 kW) zaujme SL 63 AMG (386 kW).

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Avatar - Pekelná Micinka
7. 4. 2007 12:13
Number One
SL je krásný a téměř nestárne, ale změnu už potřebovalo. Jak se jim povede dát dohromady současnou tvář na to současné tělo, tak to mě naplňuje zvědavostí..