Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mitsubishi Lancer Evo X v Evropě (i s křídlem)

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Po výletech v Death Valley se Lancer Evo X podíval do Evropy. Tentokrát již v plné parádě s mohutným křídlem na zádi.

Show car Mitsubishi Lancer EVO se projel po největších světových autosalonech už minulý rok, ale vývoj sériového provedení stále pokračuje. A pokračuje náročnými koly na Nürburgringu, na okruhu z něhož mají výrobci "tuny" naměřených dat. Pak lze srovnávat dynamiku nových vozidel s těmi dosud nejlepšími.

Zcela nový přední nárazník vrcholného Lanceru má aerodynamičtěji tvarovaný spojler u spodního okraje. Designéři Mitsubishi Motors rozšíří skupinu vozů se single-frame maskou, protože právě nyní to vypadá, že nové Evo bude mít chromovaný rámeček kolem velké masky, skoro takový, jako mají všechna Audi. Přední i zadní blatníky nabobtnaly a k ostře řezaným tvarům Lanceru tak přibyla špetka mohutnosti, deklarující navenek sílu motoru a myšlenky inteligentního pohonu 4x4. Za předními podběhy přibyly ventilační otvory (doufejme, že to není jen další stylistická imitace bez skutečné funkce), na spodní části zadního nárazníku je mohutný difuzor s drážkami usměrňujícími proudění vzduchu.

Premiéra Lanceru Evo X se očekává na letošním tokijském autosalonu. Bude mít buď klasickou ručně řazenou převodovku nebo novou dvouspojkovou automatizovanou mechanickou převodovku s dvoupedálovým ovládáním. Ta má mít tři pracovní režimy (Normal, Sport, Super-Sport), které rozhodují o míře komfortu a rychlosti přeřazování.

Stříbrný vůz je podle odhadu autorů fotografií jednou z prototypových verzí Lanceru z dílen Ralliart.

Ondřej Láník
Diskuze (15)
27. 8. 2007 15:17
Prebor Mitsubishi v CR....
....pokracuje.Na Barumce to sice obohatily vozy ze serialu IRC ale to je jen jedna soutez a to,ze se mezi temi Lancery obcas vyskytne Subaru nebo dokonce nekdo s S1600,to prilis nemeni jinak dost monotoni vysledkovou listinu(co se tyka u loga znacky).No nic,Mitsubishi to ma oprvdu na nejakou dobu zase zajistene a prijmy od sponzoru taky....