Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nové BMW X5

Libor Zezulka
Diskuze (36)
V rozhovoru pro Auto.cz Chris Bangle naznačil, že nová generace BMW X5 nepřinese žádnou zásadní změnu designu. Je to tak.

Na naši otázku, zda BMW chystá s novou X5 další designovou revoluci, Chris Bangle odpověděl: „Ano, nástupce X5 ponese některé nové prvky, ale především musí skvěle zapadnout do rodiny současných BMW. Máme X5, máme X3 a to je rodina, která musí pokračovat. Špionážním fotografům se podařilo novou X5 vyfotografovat a jejich snímky dokazují, že tentokrát půjde spíše o evoluci než revoluci.

Nová generace luxusního SUV navazuje na svého předchůdce a i když dostane mnohé moderní prky, například světlomety nebo nárazníky, bude to stále stará dobrá X5. Z technického a praktického hlediska ovšem novinka současný model výrazně překoná. Nová X5 se například protáhla o více než 16 cm do délky a šest centimetrů do šířky, takže uvnitř bude dostatek místa i v třetí řadě sedadel, se kterou se samozřejmě počítá .

Inovací projde pohon všech kol, pod kapotou bude upravený vznětový šestiválec 3.0 litru a osmiválec 4.5 litru s výkonem 170 kW resp. 242 kW a zážehový šestiválec 3.0 litru 189 kW a pětilitrový osmiválec s výkonem 269 kW.

Poznámka: na fotografiích si můžete prohlédnout mírně zamaskovný model, snímek stříbného modelu (zepředu) byl mírně upraven na počítači. Jak se vám nová X5 líbí?

Libor Zezulka
Diskuze (36)
1. 6. 2006 21:36
Re: USÍNÁM...
Dobrej postřeh, ale změň dokonalou X5... vždyť to auto definuje svým výrazem přesně to, co se ve stejné třídě možná trochu nepovedlo Ceyennovi... totiž nekompromisní SUV dělo... Já novou X5 vnímám velmi pozitivně.
1. 6. 2006 21:32
Re: no neviem
Klid... bude to OK. :yes:
1. 6. 2006 21:31
Re: ZKUS OPTIKA
:yes: