Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové BMW X6 na severu Švédska

Ondřej Láník
Diskuze (98)
První špionážní snímky nového BMW X6 jsme zveřejnili již v minulém roce, ale i když dnešní sada fotografií je již třetí v pořadí, stále ještě není jasné jak bude nový model vypadat.

Momentálně probíhá zimní testování ve švédském Arjeplog Test Centre, asi 50 km jižně od polárního kruhu. Denní teploty zde v současné době nerostou nad -10°C, v noci bývá kolem -30°C, tedy ideální podmínky pro testy ventilace, klimatizace, studené starty motoru atd.

Je již téměř veřejným tajemstvím, že nové BMW X6 nebude typickým SUV. Svými rozměry nebude jednoznačně převyšovat X5. X6 zřejmě bude delší, ale o několik centimetrů nižší, aby byla zdůrazněna sportovní image. Více než SUV proto X6 míří do široce definované kategorie kříženců-crossoverů. Robustnost převzalo BMW od X5, ale tvar svažující se střechy připomíná více sportovní vozy, který v Mnichově navrhli již pěknou řádku. Pod těžkou kamufláží by se mohla ukrývat světla podobná těm u aktuálního BMW Z4. I přes značnou délku zůstane interiér X6 výhradně čtyřmístný.

Počáteční skepse nad modely BMW, které by neměly klasickou karoserii sedan, kombi nebo kupé, je zřejmě ta tam. Zobrazená podoba X6 prý ještě není ani zdaleka to nejzajímavější, co v BMW chystají. Hovoří se totiž dokonce o otevřené verzi tohoto modelu, což by byl na trhu v současnosti unikát bez nebezpečných konkurentů.

Ondřej Láník
Diskuze (98)
10. 2. 2007 19:54
Re: Tanky
A co te prekvapilo na tom, ze 130 koni nemohlo dohnat 200 koni (ale hlavne 410 Nm)? Mne by prekvapil opak, zatacky nezatacky. Ad smyky no cemment.
10. 2. 2007 19:03
Timhle autem
Timhle autem si BMW emise CO2 nesnizi...
Avatar - Pekelná Micinka
9. 2. 2007 20:01
Re: R
No to byla taková přibližovací "studie" v české kotlině.
9. 2. 2007 19:06
Re: R
ja myslim, ze ta retus je dost mimo...a X3 po faceliftu je docela povedene auto...no ale take pockam na definitivni podobu X6 ;-)
9. 2. 2007 18:47
Re: R
protoze to neni SUVcoupe...podle mne ;-) ...bude to crossover, tedy krizenec co mozna nejvetsiho poctu koncepci...univerzal v libivem sportovnim kabatku BMW :yes:...cekaci doba na dodani v prvich dvou letech vyroby cca 5-6 mesicu za predpokladu vyroby v US) ;-) ...proc si myslet, ze si to budou kupovat rapperi a "rizkozrouti"?...to zavani tridnim myslenim :-) samo, ze si to (jako kazde auto) koupi i par pitomcu, ale vetsina bude chtit mix pohledneho, bezpecneho, praktickeho, luxusniho auta :yes: ;-)