Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové Mini Cooper Cabrio

Ondřej Láník
Diskuze (7)
Nové otevřené Mini by se mělo k prvním zákazníkům dostat na jaře 2008. Protože do Frankfurtu je naplánovaná premiéra sportovního kombi Clubman, budeme muset na oficiální odhalení počkat asi až na detroitský autosalon.

K novému otevřenému Mini není prozatím mnoho informací a tak nám nezbývá než odezírat z fotografií. V tuto chvíli jsou k dispozici pouze fotografie vozů s nataženou střechou, na nichž je vidět, že C-sloupek má přinejmenším stejně velkou šířku jako u dosavadního modelu, a tak o výrazném zlepšení výhledu vzad zatím nemůže být řeč. Tak velkou látkovou střechu má v této třídě jen málokteré auto a její tvarování proto hraje důležitou roli v zachování stability konstrukce ve vysokých rychlostech.

Jestli se zlepší alespoň design otevřeného vozu resp. objem zavazadlového prostoru, to do značné míry závisí na konstrukci stahovací střechy. Pokud by se jí více ukrylo za sedadla, lze s takovými vylepšeními počítat. Na rozluštění tajenky si budeme muset počkat přinejmenším do chvíle, než se objeví nové fotografie prototypů se složenou střechou.

Ondřej Láník
Diskuze (7)
7. 8. 2007 20:24
Konecne kabrio
Novy clubman se mi jaksi nepacil a tak snad(a urcite)mi kabrio spravi chut
6. 8. 2007 15:20
MINISVĚT
Jestli je MINI krásné, pak v mutaci cabrio je úchvatné. Tohle je klenot pro ty, co tvoří styl doby. Ostatní to jako vždy pochopí až bude pozdě. Pro ně. Pro tohle MINI pozdě nebude nikdy. Dnes tedy velmi, velmi hlasitě - BRAVO :yes: