Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nový Ford Fiesta

Libor Zezulka
Diskuze (18)
Před čtyřmi lety Ford vypustil na trh novou generaci modelu Fiesta. Dnes už nová Fiesta není nová a čeká na nástupce.

Současná Fiesta se prodává od roku 2002, jméno Fiesta však zná automobilový svět od roku 1976. Letos model Fiesta oslavil třicáté narozeniny a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se neměl dožít dalších třiceti let. Nedávno zástupce Fordu v B-segmentu prošel lehkým faceliftem, ale automobilka nezahálí a pilně pracuje na nástupci.

První snímky nového modelu pořídili špionážní fotografové na venkově v Brazílii. Přesné tvary přídě a zádě zatím halí maskování, zásadní změny však podle neoficiálních informací nelze očekávat. Další generace Fiesty jistě dostane nové přední světlomety, masku a zadní světlomety, ale tvar zůstane zřejmě zachován.

Libor Zezulka
Diskuze (18)
4. 12. 2006 10:49
Re: FIESTA
A to je dost blbe....ked postavim vedla seba nove Clio a Corsu, neviem, z ktoreho mi je viac spatne...
4. 12. 2006 10:34
Re: FIESTA
Bohuzel, jistou formu "opuchlosti" chyti taky - je to dan za predpis na ochranu chodcu. U velkeho auta se to da jeste celkem schovat, ale takhle mala auta si budou podobna cim dal vic.
4. 12. 2006 06:37
Re: FIESTA
No to by si nebol Ty, aby si zase neprihrial polievočku Volkswagenu, haha. Nové Polo je snáď len Tvoj sen...Ale o súčasnej Fieste Ti to docela vyšlo, patrí k tomu lepšiemu, čo sa dá u nás v tejto triede vidieť. Snáď aj tá budúca bude taká, a nechytí ten podivný "opuchnutý" dizajn ako majú jej najnovší konkurenti...
1. 12. 2006 14:51
FIESTA
Třicetiletá legenda... Fordova trefa. Každá generace byla událostí. Každá generace přinesla styl... jen vzpomeň na zadní blinkry, tvořící roh auta a navazující na podélný prolis karoserie... to BYLO něco. I dnes je Fiesta stále půvabná, tedy až na ty výrůstky na předních světlech. Tak se těšme... bude to dokonalá dvojka - Fiesta, nový draveček v subkompaktech a nové POLO... tvůj sen. BRAVO FIESTA :yes:
1. 12. 2006 13:58
Re: Budíček
Ten nový štýl u malých áut mnohým nesedí, mne tiež. Nechápem, kam až chcú tie rozmery dotiahnuť, o dve generácie bude mať auto ako Fabia rozmery ako dnes Passat. Postav Fabku vedľa Golfa II a veľkosťou máš zhodné vozy. Nehľadiac na to, že tie nové tvary sú až nechutne nafúknuté a robustné, ako keby ich najprv uhnietili z cesta a oni im nakysli. Hlavne Clio a Corsa. GP všetka česť, je ako modelka medzi buchtami. Podľa mňa tiež toto nemôže byť nová Fiesta, nebolo by na nej nič nové, a to si Ford v súčasnej situácii určite nedovolí riskovať. Hlavne by sa mal nad sebou zamyslieť autor článku a trochu jasnejšie napísať, čože to na tých fotkách je, aby sme tu nad tým nemuseli mudrovať.