Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Opel Vectra, tentokrát bez maskování

Ondřej Láník
Diskuze (61)
Už první snímky předsériových prototypů nové Vectry odhalily, že to co bude na nové Vectře zcela jistě nové bude design. Nyní jsou k dispozici lepší snímky a počítačově upravené fotografie bez maskování.

Styl Astry, Antary, Corsy nebo Zafiry se posunul do další evoluční fáze. Skok je ale tentokrát větší než jsme u Opelu zvyklí. Současnou generaci naštěstí před nedávnem Opel zakulatil alespoň na přídi, protože jinak by byl mezigenerační šok opravdu velký.

Nový model se bude pyšnit plynule tvarovanými plochami, kapkovitým světlomety vpředu i vzadu, kapkovitě tvarovanými kryty vnějších zpětných zrcátek a módně zvýrazněnými zadními blatníky. Kamuflážní sada nálepek se pokouší vzbudit dojem, že směrovky budou ve zpětných zrcátkách, ale nakonec zřejmě zůstanou na blatníku. Novým motivem bude prolis začínající na předních bočních dveřích. Neobvykle jsou umístěny kliky: ta přední je ještě pod horním bočním prolisem, ta zadní pak již do něj zasahuje. Zda půjde o estetický nedostatek ale můžeme s jistotou tvrdit až po premiéře.

Nová generace Opelu Vectra by se světu měla představit již na frankfurtském autosalonu letos v září, do prodeje se dostane na začátku roku 2008. Novinkou by měla být možnost volby pohonu všech kol, širší nabídka motorů, včetně nové generace motorů 2,8 V6 Turbo a vidlicového šestiválce 2,7 Turbo (147 kW). Uvnitř bude díky nové koncernové platformě Epsilon 2 více místa než dosud.

Další fotografie naleznete v článcích: Spy Photos: zcela nový design třetí generace Opelu Vectra a Spy Photos: Nový Opel Vectra již ve Frankfurtu (nové fotografie).

Ondřej Láník
Diskuze (61)
28. 5. 2007 11:23
Re: no
To bol slovny zvrat, proste preco hned pripodobnujeme? Ako celok je to predsa original.
28. 5. 2007 11:19
Re: :-(
Ano, vyzera to ako keby to nabublalo a potom tie obliny niekto narezal a zasil...
Avatar - bxs
28. 5. 2007 08:05
Re: :-(
To máš sice pravdu, ale zas tak razantní změna to nejspíš nebude. Mě se hlavně nelíbí ty zmatený křivky a celkově nesourodý design. Mám radši auta s jednoduchýma liniema, viz ford mondeo,volva, nebo i opel vectra předchozí generace (ale bez faceliftu) a spusta dalších. Ale todle prostě vypadá zmateně.. Uvidíme.
28. 5. 2007 07:02
Re: no
Preco vsetci hladaju, na co sa to auto podoba? Preco sa tu nedebati o tom, v com je vynimocne a ine ako ostatni? Pripomina mi to debatu v praci - vsetci vymyslaju preco a ako to nejde, namiesto toho, aby sa snazili najst sposob ako to ide.
28. 5. 2007 07:00
Re: hmmm
A ked sa pozries do zrkadla, tak tiez? ;-) Nic v zlom, ja mam pocit, ze toto auto bude lepsie vyzreat v reali ako na fotkach.