Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Saab 9-3 - širší a s pohonem všech kol

Ondřej Láník
Diskuze (36)
Nová Vectra sice již klepe na dveře, ale nový Saab 9-3, který bude postaven také na platformě GM Epsilon 2, je teprve ve stádiu prototypové muly.

Facelift současného Saabu 9-3 je jen labutí písní této generace. Saab, ve spolupráci s GM Europe, usilovně pracuje na zcela novém, větším modelu, který bude opět sdílet řadu komponent s ostatními koncernovými modely.

Na pohled by se ale nemělo nic poznat. Prozatím se prototypy prohánějí po Evropě v neuměle rozšířené karoserii současného Opelu Vectra, do níž se kvůli větším rozchodům kol podvozek nové platformy Epsilon 2 nevejde. Vnější opelovské díly ukrývají již hotový model se svébytným interiérem.

Švédská značka, která se léta snaží propracovat cestou bezpečnosti k zákazníkům německých luxusních značek, to brzy zkusí s větším automobilem, který bude možno dovybavit pohonem všech kol od firmy Haldex. Stejný systém se připravuje i pro současnou generaci od letošního podzimu s příchodem posledního faceliftu.

Podle našich informací se počítá s tím, že pro verzi XWD (nová značka Saabu pro vozy s pohonem všech kol) se rozhodne asi polovina všech zákazníků. Pak už nebude pro 9-3 Aero takový problém pokořit třísetkoňovou hranici. Přijít by měl dvojitě přeplňovaný turbodiesel, těšit se můžeme na větší rozšíření motorizací BioPower.

Premiéru nového modelu lze očekávat nejdříve na konci roku 2008.

Ondřej Láník
Diskuze (36)
20. 5. 2007 17:44
Re: xx
;-)
20. 5. 2007 17:27
Re: xx
Ach bože, to jsem psal kde?(Byl to příklad) Dobrá, tak to upravím: "Co doporučuješ jiného?" Spokojen >:D
20. 5. 2007 17:02
Re: xx
Jak se to dělá aby byl člověk požehnáním po odtahové služby? Co si teda mám pořídit za auto, z 10ti letou Vectrou to nějak nevychází, ani s 15 a 13letou omegou to nešlo. Co doporučuješ jiného- VW? nebo snad Toyotu? ;-)
Avatar - BIGPAPA
19. 5. 2007 02:15
Re: Super
Tak to tedy nee, hrazné šílené strašné, co je toto za módu, SAAb vždy takový pěkný a střízlivý design a teď tot, začalo to 9-5 a nyní hrůza toto typů, NE :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - Ricardo
18. 5. 2007 23:53
Re: SAAB
Ále, zateklo mu do hlavy >:-[]