Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Porsche Panamera

Libor Zezulka
Diskuze (24)
Dosud se nové Porsche Panamera ukrývalo v karoserii BMW M5, SUV Cayenne nebo Audi. Nyní se převléklo do vlastního kabátu.

Pokud se nestane nic neočekávaného, v Ženevě roku 2009 představí automobilka Porsche svou verzi čtyřdveřového kupé, které se postaví podobným konkurenčním modelům. Novou pod-třídu založil se svým CLS Mercedes a zřejmě sám netušil, jaký bude mít s netradičně pojatým vozem úspěch. Ostatní automobilky mohou momentálně pouze tiše závidět, ale to nebude dlouho trvat. Každopádně Porsche není jediné, kdo chce vyslat do nového segmentu svého zástupce.

Například Volkswagen připravuje čtyřdveřové kupé z modelu Passat, Aston Martin možná na opačném konci cenové stupnice nabídne čtyřdveřový vůz vycházející ze studie Rapide. No a potom tu bude zmiňované Porsche Panamera. Panamera se dosud schovávala v karoserii úplně jiných vozů (například BMW M5 nebo modelů Audi), ale nyní se proháněla po Nürburgringu v novém, zřejmě už vlastním kabátu.

Panamera bude mít pod kapotou osmiválec s výkonem 257 kW a také dvojitě přeplňovaný osmiválec s výkonem 411 kW. Základní verze bude poháněna šestiválcem z SUV Cayenne. Standardem bude pohon všech kol. Naopak vrcholný model dostane desetiválec s výkonem přes 500 kW. Ten automobilka momentálně testuje v prototypu s karoserií BMW 5 kombi. Porsche společně s Volkswagenem vyvíjí rovněž hybridní variantu modelu Panamera.

Libor Zezulka
Diskuze (24)
8. 10. 2006 23:06
Re: MÁ PANAMERA
:-) :yes:
8. 10. 2006 22:57
Re: ...
:-) :yes:
8. 10. 2006 22:55
MÁ PANAMERA
Na křižovatce, hned za casinem, jo, tam co se minulej tejden dokonale udělal Frank v 599ce, ještě tam drnčí vohnutej kandelábr, jsem to zapích těsně za ní. Jsem na zadky vysazenej a z tohoto pohledu jsem zvolil dokonalej začátek týhle nekonečný story. Panamera. Oko uragánu. Potřeboval jsem ji ještě předjet. Na oranžovou jsem zatáh´ pas a zapřel levačku o podběh. Má GT3 lehce zavrčela, na zelenou jsem ji zatnul a cejtil tlak až v podbříšku. Sekal jsem to tam jak řezník lososa. Marně. Po třech rovinkách jsem... P.S. To takhle naslepo nejde... počkám do roku 2009... bude to nářez, to víme všichni. Akorát si budem muset nechat přešít garáže... Ach jo, kam tohle spěje?.. :yes: