Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Seat Ibiza ST FR - rychlé kombi taky ze Španělska

David Bureš
Diskuze (1)
Ibizu ST FR má pohánět motor 1,4 TSI o výkonu 110 kW (150 k). Přijít by měl i dvoulitrový turbodiesel.

Automobilka Seat chystá koncernového konkurenta pro Škodu Fabia RS Combi. Naznačují to špionážní snímky ostré verze Seatu Ibiza ST během jeho testů na Nürburgringu. Rychlé španělské kombi by se mohlo představit na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.

Kombi Seat Ibiza ST FR by měl pohánět zážehový motor 1,4 TSI o výkonu 110 kW (150 k), kombinovaný se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, což je motorizace dostupná také pro třídveřovou Ibizu SC FR. Ta s tímto motorem zrychlí z 0-100 km/h za 7,7 s a jede maximální rychlostí 212 km/h.

Třídveřová Ibiza SC FR a její pětidveřová sestra je však k dispozici i s dieselovým agregátem 2,0 TDI s výkonem 105 kW a šestistupňovým manuálem. Je pravděpodobné, že Ibizu ST FR bude možné v budoucnu objednat také s tímto motorem.

Svým vzhledem bude Ibiza ST FR vycházet ze zbývajících karosářských variant. Z fotografií rychlého kombi je patrné, že po jejich vzoru dostane upravený přední nárazník, masku chladiče s odlišným žebrováním a chromovaným rámečkem, větší kola z lehkých slitin a vlevo umístěnou dvojitou chromovanou koncovku výfuku.

Španělské kombi má uspokojit ty zákazníky, kteří si za omezený finanční obnos chtějí pořídit praktický a svižný automobil. Takoví klienti měli doposud na výběr pouze koncernovou Škodu Fabia RS Combi. Tu pohání stejný motor jako chystanou Ibizu ST FR, avšak o vyšším výkonu – 132 kW. Totožná je i převodovka, sedmistupňové dvouspojkové DSG. Takto silné 1,4 TSI je pro Ibizu dostupné pouze ve vrcholné variantě Cupra. Seat však zatím Ibizu ST Cupra zřejmě nechystá.

Seat chce do kategorie malých hot-kombi vstoupit již delší dobu. Na loňském Wörtherseetour, tradičním srazu příznivců tuningu a vozů z koncernu Volkswagen, španělská automobilka představila Ibizu ST Bocanegra. Stejnojmenná individualizační sada doplňků je k dispozici pro Ibizu FR a Cupra.

Bocanegra (černá tvář) vrcholné varianty Ibizy doplňuje o agresivnější přední nárazník s prostřední částí v černé barvě a další sportovní doplňky.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - M.E.N.
3. 10. 2011 22:48
Moje dvojče
Je ta je skoro stejně hezká jako moje ST-čko... :yes: