Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Smart ForTwo s technikou Renaultu

David Bureš
Diskuze (14)
Vzhled nové generace dvoudveřového miniauta má vycházet z konceptů For-Us a ForStars.

Smart již testuje novou generaci modelu ForTwo. Na silnicích se zatím prohánějí její testovací muly používající díly z Renaultu Twingo. Smart totiž na vývoji auta pracuje s francouzským Renaultem.

Vývoj nového Smartu ForTwo je součástí spolupráce mezi koncernem Daimler a aliancí Renault-Nissan. ForTwo tak bude postaven na stejné platformě jako budoucí Renault Twingo.

Podle dostupných zpráv nebude chystaný ForTwo nabízen pouze v základní dvoudveřové verzi. V plánu je i takzvané ForTwo+2 (popřípadě ForFour). Toto provedení bude prodloužené a bude mít i druhý pár dveří. Díky tomu má Smart více konkurovat vozům typu Chevrolet Spark nebo Hyundai i10.

Budoucí ForTwo má mít i nadále poháněná zadní kola. Motor bude uložený vzadu. V nabídce budou zážehové i vznětové jednotky, potvrzena je také elektrická varianta.

Testovací mula neposkytuje pohled na to, jak bude ForTwo vypadat. Smart ale již dříve dal najevo, že vzhled jeho budoucích aut použije stylistické prvky z konceptů For-Us a ForStars.

Chystaný miniautomobil by se měl začít prodávat v roce 2014. O výrobu dvoumístného Smartu se postará stávající továrna značky ve francouzském Hambachu. Čtyřdveřová verze by pak měla vznikat ve slovinském závodě Renaultu v Novom Mestě.

David Bureš
Diskuze (14)
5. 10. 2012 21:09
Nové Twingo s motorem vzadu?!!
Jestliže bude budoucí generace Twinga unifikovaná s novým Smartem ForTwo, znamená to, že bude mít motor vzadu a pohon zadních kol! Nechci malovat čerta na zeď, ale silně pochybuju, že toto je pro Twingo správná cesta :no:
5. 10. 2012 15:09
Re: ..
tak to potom možná jo :-)
5. 10. 2012 14:34
Re: ..
Řeč byla o projetí skrz, ne o přežití. ;-)
5. 10. 2012 13:10
Re: ..
Jenže o to v nárazovým testu tak nějak jde hlavně ;-)
5. 10. 2012 12:10
Re: ..
Smart vydrží hodně, opravdu hodně, což ale neznamená, že to musí řidič přežít (přetížení).