Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Tři novinky Opelu pro nejbližší roky

Ondřej Láník
Diskuze (32)
Letošní rok patří již definitivně premiéře Corsy. Další modely se však intenzivně připravují...

Letitý nejmenší model značky Opel již nutně potřebuje nástupce. První prototypy byly vyfotografovány při testování na jihu Evropy, ale dobrou představu o tvarech vozu zatím kvůli důkladnému maskování nedávají. Při testování spolupracují také japonští kolegové ze Suzuki Motor, která nový automobil opět vyvíjí společně s GM.

Současná Agila vznikla úpravami Suzuki Wagon R+, které s rokem 2000 prošlo řadou inovací, ale na trhu bylo již několik let předtím. Nástupce by měl mít zcela novou konstrukci karoserie a podvozku, dva zážehové a jeden vznětový motor uložený vpředu napříč, by měly dostat jen dílčí vylepšení.

Po Astře a nové Corse čeká modelová péče také Vectru. Čtrvtá generace právě prochází intenzivním testováním, aby se vydala za stejnými zákazníky jako Volkswagen Passat a nový Ford Mondeo. Snímky nového amerického Saturnu, který je reprezentantem evropského designérského pojetí automobilů v USA, naznačují jakým směrem by se styling nové Vectry mohl ubírat. Premiéra se očekává přibližně za rok na frankfurtském autosalonu. Vrcholy motorové nabídky by se měly stát vidlicové šestiválce 2,7 V6 CDTI a 2,8 V6 Turbo.

Nepříliš působivé image a jen průměrná loajalita zákazníků značky Opel přinášejí pochybnosti vždy, když se začne hovořit o nové vlajkové lodi pro evropské trhy. Projekt velkého Opelu Insignia byl z finančních důvodů zrušen, ale v poslední době se objevují zprávy, že se uvažuje o nástupci velkého Opelu Omega. Nic takového zatím na silnicích kolem Rüsselsheimu spatřeno nebylo, a tak zveřejňujeme alespoň skicu našich kolegů, která ukazuje jednu z možných podob.

Ondřej Láník
Diskuze (32)