Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Odlehčené Lamborghini Huracán Superleggera už pilně testuje

David Bureš
Diskuze (0)
Chystaný model bude výkonnější a lehčí verze huracánu. Na charakter auta ostatně odkazuje už jeho název, Superleggera v italštině znamená superlehký.

Lamborghini hlavně díky prodejnímu úspěchu huracánu oslavilo nejúspěšnější pololetí ve své historii, když zákazníkům během prvních šesti měsíců letošního roku předalo celkem 2.013 aut. V Sant‘ Agatě však neusínají na vavřínech a chystají další rozšíření modelové řady huracánu.

Paletu huracánu čítající aktuálně kupé LP 610-4, otevřený model LP 610-4 Spyder a zadokolku LP 580-2 doplní extrémní odlehčená varianta, s největší pravděpodobností nazvaná Huracán Superleggera. Po vzoru svého předchůdce Gallarda LP 570-4 Superleggera nabídne odlehčenou konstrukci a silnější agregát v útrobách.

Na přesné parametry si zatím musíme počkat, spekuluje se však o redukci hmotnosti až o 100 kilogramů, čímž by se Superleggera dostala na váhu 1.322 kg (Lamborghini vždy udává tzv. suchou hmotnost). V tuto chvíli ještě není potvrzeno, zda se bude šetřit i pomocí odstranění pohonu všech kol. Předchozí Gallardo Superleggera totiž navzdory svému extrémnějšímu ladění zůstalo čtyřkolkou.

Desetiválcový agregát by pak mohl nabídnout až výkon 650 koní (478 kW), což by bylo o 40 hřebců více než u výchozího kupé. Navzdory zvýšení výkonu by si motor měl uchovat atmosférické plnění.

Maskované prototypy zachycené na Severní smyčce Nürburgringu odhalily extrémnější design auta, jež se inspiroval dvanáctiválcovým Aventadorem LP 750-4 Super Veloce. Superleggera se dočká mohutného přítlačného spoileru na zádi, který doplní agresivně pojatá příď s výraznějšími chladicími otvory. Dominantním prvkem budou i koncovky výfuku posunuté do středu zádě.

Natočené prototypy naznačují, že Huracán Superleggera je již v pokročilé fázi vývoje. To naznačuje, že bychom se vozu mohli dočkat už na podzimním pařížském autosalonu. Po kupé by měl následovat i Huracán Superleggera Spyder, byť není jasné, zda u extrémního otevřeného modelu nebude opět užito označení Performante jako u předchozího gallarda.

David Bureš
Diskuze (0)