Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spyker unikl bankrotu. Chce vyrábět elektromobily.

Michal Fokt
Diskuze (7)
Tak tomu se říká záchrana na poslední chvíli. Nizozemský Spyker se nakonec dostal ke kapitálu, umožňujícímu splácení dluhů a další rozvoj značky.

Nizozemský malovýrobce exkluzivních sportovních aut Spyker už jsme po vývoji ve druhé polovině loňského roku odepsali, vyhlášením bankrotu totiž povětšinou existence firmy končí. Jenže teď přichází další šokující zpráva, tentokrát však pozitivní - Spyker se odvolal proti konkurzu, protože se mu podařilo získat finance, potřebné pro další chod firmy a soud značce vyhověl.

Spyker se tak nyní nachází v ochranné fázi, která umožňuje společnosti nadále vykonávat svou činnost a současně spravovat svá aktiva a restrukturalizovat se. Toto přechodné období by podle šéfa firmy Victora Mullera mělo brzy skončit následně se hlavním cílem stane uvedení modelu B6 Venator do prodeje. Tento vůz bude na poměry značky poměrně laciný a bude tedy mít potenciál prodávat se ve větším počtu, což by mělo zajistit Spykeru potřebné příjmy.

Muller se také pochlubil s plány do budoucna. Další existence značky má být výrazněji spojena se severoamerickým trhem, jedná se prý s jistou firmou z USA ohledně spolupráce na výkonných elektrických letadlech. Spyker také chce na základě získaného know-how rozšířit portfolio svých modelů o stále populárnější luxusně-sportovní elektromobily. Tak uvidíme, jak to nakonec všechno dopadne...

Michal Fokt
Diskuze (7)

Doporučujeme

1. 2. 2015 21:00
Re: nadpis
to napis firmam jako Ferrari a vlastne vsem firmam co se zabyvat vyrobou a prodejen exklusivnich sportaku, a vlasten jakychkoliv exklusivnich aut, nebo ty si jako myslis ze vetsina tech lidi si ty auta kupuje navdycky? zberatelu je mezi tema lidma opravdu malo, zato bazary jsou sportaku plny, a je fuk jestli maj motor takovej nebo makovej ;-)
1. 2. 2015 20:06
Re: nadpis
Potom si začnú tí ktorí majú takéto autá najdlhšie ich vymieňať za nové modely. A aj tak, ak by sa nasýtil trh boháčov túžiacich po elektrickom športiaku, mali by už mať dosť veľký kapitál na to aby mohli začať s trhom boháčom túžiacich po elektrickom offroade napríklad. ;-)
Avatar - dolfi
1. 2. 2015 19:40
Re: nadpis
Je jen otázkou času, kdy se nasytí trh boháčů, kteří chtějí mít elektrické sportovní auto a co potom? ;-)
1. 2. 2015 18:34
Re: nadpis
ani jedno, ja chci Renovo Coupe a na bezne jezdeni Teslu S P85D, ale jako jo, pro zabavu mimo silnice chci Forda F-150 Raptor
1. 2. 2015 17:55
Re: nadpis
Chtěl bys radši spyker s benzínovým motorem nebo elektromotrem ?