Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SRT Tomahawk Vision Gran Turismo: Virtuální závodník s pěti výfuky

Aleš Dragoun
Diskuze (12)
FCA nezůstává stranou herního šílenství jménem Gran Turismo 6. Také italsko-americký koncern chystá virtuální supersport.

Fiat Chrysler Automobiles pro koncept vybral nejsportovnější značku ze svého portfolia. Zatím jen počítačové auto tedy dostalo logo SRT a název Tomahawk. Jsme přece v Americe, ne? Na čtyřech zatím zveřejněných teaserech toho moc vidět není, oficiální video ukazuje alespoň o něco málo více.

Třeba výsuvné zadní křídlo a aerodynamické plochy na bocích, střela musí držet na trati i tehdy, když není skutečná. V případě GT6 se rozhodně nejedná o nějakou arkádovou zábavu, fyziku má hra dost propracovanou. Zaujmou také pásky koncových diod, také přední světla vyznávají tuhle veskrze moderní světelnou techniku. Na střeše najdeme otvory pro přívod vzduchu dovnitř. Zadní partie se vůbec povedly, mohutný difuzor doplňuje celkem pět (!) koncovek výfuku. Čtyři už jsou zkrátka málo!

Tomahawk je pouze jednomístný, vše má ve svých rukou pilot. Ke konzoli PS3 (samozřejmě si zahrajete i na novější čtyřce) jsou nutné kromě co největší obrazovky i volant a pedály, jinak to není ono. Čtyřkolová vize vypadá extrémně, což se v této kategorii sluší a patří. Na karoserii jsou z velké části vidět uhlíkové kompozity, zepředu je auto rudé. V reálu pochopitelně zatím neexistuje, ale příklad Nissanu, Mercedesu, případně Volkswagenu nám říká to, že klidně v budoucnu může. Návrháři počítali s hybridním systémem.

Oficiální debut na sebe jistě nenechá dlouho čekat, FCA zatím Tomahawk odbyl kratičkou tiskovou zprávou na pár řádků. Je třeba navnadit a PR oddělení musí vykazovat činnost, že? Další údaje a vypočtená čísla se však dozvíme určitě již brzy. Bylo by ovšem fajn, kdyby v Michiganu postavili alespoň jeden funkční exemplář. Třeba kvůli další propagaci... Svoje auta pro tuto hru už mají kromě jmenovaných dále třeba Aston Martin, BMW, Infiniti, Mitsubishi, Peugeot, Red Bull, Toyota a dokonce došlo i ke vzkříšení slavného Chaparralu.

Aleš Dragoun
Diskuze (12)
2. 6. 2015 07:51
Re: Už zase?
No čo by som hovoril - že sú to napriek veku deti. ;-)
Hrám by sa mali venovať servery o hrách, ACZ by sa mal venovať autám a nie ich virtuálnym napodobeninám.
Avatar - Petrolhead_CZ
2. 6. 2015 03:05
Re: Už zase?
A copak je to tady s prominutím za primču, který žije s předsudky a přišívá hraní her automaticky dětem? ;-) Pokud si můžeš dovolit prohánět závodní speciály po všech světových tratích v reálu, to ti teda vskutku závidím čoveče. Chtěl bych vidět co bys říkal na mé známé, kteří léta drtí simulátory na volantu, převážně třicátníci s rodinou...
1. 6. 2015 21:15
Re: Už zase?
:yes:
A vidíš, aj pár detí sa medzi diskutérmi našlo. Virtuálne autá sú asi super, kam sa hrabú tie reálne...
Avatar - JDM
1. 6. 2015 20:33
Re: PS4
Na konzolích jsem skončil u GT4 . Na pc rFactor je u mě jednička , Assetto Corsa , IRacing jsem jeden rok hrál , skvělá komunita i jízdní model . Jednu sezonu v amatérech jsem vyhrál ve skupině Pontiac solstice :-) . Problém je že si musíš platit předplatný plus dokupovat auta a tratě a tak tě může jeden šampík vyjít klidně na několik tisíc . Ale i tak si myslím že v závodění to nemá konkurenci už kvůli komunitě . Project cars vyšel nedávno a ještě jsem nezkoušel jsem na něj hodně zvědavej .
Avatar - Petrolhead_CZ
1. 6. 2015 20:11
Re: PS4
To je vše otázkou nastavení a volantu, na ovladači to moc neoceníš...čtyřka má skvělý jízdní model, celkově je to asi stále nejkomplexnější Forza, ale po stránce fyziky a jízdního modelu je pětka mnohem dál. Pokud si chceš ale vychutnat ultimátní realičnost, věrnost, potěšení z osvojení jízdy s každým autem, tak v současnosti není lepší volby než Project Cars ;-) Tam sice dost automobilek a modelů chybí, ale hra to nahrazuje úžasným citem pro detail, neskutečně odměňující hratelností, atmosférou a famózním výběrem tratí. Pokud si to člověk ale sečte, Forza 4 a Forza 5 jsou kompletnější hry. Faktem ovšem je, že je moje milované GT nyní daleko za opicemi, poslední díl, u kterého člověk měl oprávněně dojem, že hraje úplně to nejlepší byla čtyřka.

Kdybych bych to měl seřadit, tak špičku představují teď Forza 4, Forza 5, Project Cars, Assetto Corsa (spíše simulátor jízdy než závodění, ale nikde jinde se auto nechová reálněji), potom GT6 a GT5 se značným odstupem. Potom je tu ještě iRacing, ale ten jsem nezkoušel.