Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Startech SD6 – koně pro Cherokee 3.0 CRD

Miroslav Kudělka
Diskuze (13)
Jeep Grand Cherokee jezdí již ve třetí generaci, ale teprve podruhé mají možnost jeho majitelé využít jeho úprav od Startechu. Nový modul k řídící jednotce jej dynamicky posouvá mezi elitní SUV.

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD je osazen vznětovým vidlicovým šestiválcem, který se stal předmětem zájmu techniků firmy Startech. Ti pro něj připravili přídavný modul k řídící jednotce, který motoru přidává celých 33 kW (44 k) výkonu a 70 Nm točivého momentu. Dosahuje tak výkon 193 kW (262 k) a točivý moment 580 Nm v rozmezí 1600 až 2800 ot/min. Celá tato sranda vyjde na cca 46 tis. Kč a její instalace trvá půl hodiny. Je-li to investice adekvátní pomáhají rozhodnout i dynamické parametry, kterých s tímto kitem Cherokee dosahuje – zrychlení z 0-100 km/h zvládá za 8,5 sekundy, o 0,7 sekundy rychleji a dosahuje nejvyšší rychlosti 210 km/h. U Startechu myslí také na ekologii a tak nabízí i filtr pevných částic a to i pro vozy, které jím nebyly vybaveny v sérii.

Lepší dynamiku podporují i změny na podvozku a sportovnější vzhled. Podvozek dostal sportovní pružící jednotky snižující světlou výšku o 30 mm a charakteristikou naladěnou k nízkoprofilovým pneumatikám na 20“ ráfcích. Pětipaprsková kola jsou široká 9“ a obuta na obou nápravách do pneumatik Pirelli 265/45 ZR 20. Vzhled je podpořen spoilery pod předním i zadním nárazníkem. Zadní integruje dvojitou oválnou koncovku výfuku, který je celý vyroben z nerezivějící oceli. Pětidvéřový model je navíc osazen nástavci prahů s osvětlením prostoru kolem dveří. Pro interiér je připraven sportovní volant, kožené čalounění a lišty na prahy s prosvětleným logem úpravce.

Miroslav Kudělka
Diskuze (13)