Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Steinmetz pro novou Astru

Miroslav Kudělka
Diskuze (5)
Nová Astra sklízí v různých testech samou chválu a i přesto se úpravce vozů Opel, firma Steinmetz, rozhodl její vlastnosti ještě vylepšit.


Nová Astra sklízí v různých testech samou chválu a i přesto se úpravce vozů Opel, firma Steinmetz, rozhodl její vlastnosti ještě vylepšit.

V první fázi přichází na trh zatím pouze optický tuning a úprava podvozku, ale velmi intenzivně se pracuje na vývoji úpravy posilující vznětový motor 1,7 CDTI. Po jejím dokončení by měl motor disponovat výkonem 87 kW (118 k) což je o 13 kW více než má sériový a točivý moment 280 Nm při 2300 ot/min (o 40 Nm více). Nejvyšší rychlost by měla dosahovat hodnoty 194 km/h.

Podvozek dostal nové kratší pružiny, které snižují celý vůz o 30 mm a ještě tak zlepšují již tak kvalitní jízdní vlastnosti Astry. Široká je nabídka hliníkových kol o průměrech 16 až 18 palců a šířce 7 až 8 palců jak se čtyřmi tak i pěti otvory. Největší kola jsou osazena pneumatikami 225/40 R 18 a ani pro ně není nutno dělat žádné zásahy do karosérie.

Tradičně nejviditelnější jsou zásahy do vnějšího vzhledu karosérie. Na přídi byly použity dvě nové mřížky chladiče. Jedna je v masce chladiče a druhá ve velkém prostředním otvoru ve spoileru. Po stranách té spodní přibyly lichoběžníkové vložky, ve kterých jsou integrovány mlhovky a přívodní otvory pro chladící vzduch k brzdám. Pod spodní hranu sériového spoileru přibyla ještě aerodynamická lišta minimalizující množství vzduchu proudící pod vůz. Na bocích byly nainstalovány nástavce prahů, která vůz opticky ještě více snižují. Standardní zrcátka byla nahrazena sportovními s elektrickým ovládáním i vyhříváním. Nad zadním oknem přibyl střešní spoiler zvyšující přítlak zádě a pod nárazníkem opět lišta snižující záď. Pod ní mohou být použity všechny kombinace sportovních koncovek výfuků - samostatná dvojice vlevo, dvojice na každé straně, nebo i sériová.

V interiéru jsou nabízeny tradiční hliníkové doplňky jako madla řadící páky a ruční brzdy, pedály a opěrka pro nohu, koberce s logem Steinmetz a lišty na prazích.

Miroslav Kudělka
Diskuze (5)