Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Štěstí v neštěstí: Majitel první nabourané Mazdy MX-5 ND dostal od automobilky nový kus

Ondřej Chamilla
Diskuze (15)
Nákup vašeho nového vysněného vozu se může změnit v noční můru, třeba když vám jej jen necelé dva kilometry po výjezdu z dealerství zničí nepozorný řidič. V tomto případě ale naštěstí vše dopadlo dobře.

Vždy je krásné vidět, když nějaká automobilka předvede i kousek lidskosti a ne jen touhu po výdělku. Příkladem může být příběh jednoho z prvních amerických majitelů nové Mazdy MX-5, postaršího pána z Floridy. Ten si svůj automobil převzal, ujel s ním pouze necelé dva kilometry a hned se připletl k nepěkné nehodě, kdy do něj zezadu narazil pravděpodobně zdrogovaný řidič ničeho menšího než Fordu F-150. Malý roadster nemohl v souboji s Goliášem obstát, poničená byla jak zadní, tak i přední část vozu, vystřelily rovněž airbagy.

Již se zdálo, že zbrusu nový vůz bude muset podstoupit náročnou a drahou opravu, navíc také čerstvý majitel s ženou měli drobné šrámy způsobené nárazem. Celé to vypadá jako obrovská smůla, jenže poté, co se majitel „pochlubil“ na jednom z fór, že se jedná o pravděpodobně první Miatu nabouranou v běžném provozu, vložila se do toho samotná Mazda, respektive zastoupení Tom Bush Mazda, kde by automobil koupen.

Japonská automobilka udělala krásné gesto a sdělila majiteli, že mu dodá nový, nebouraný kus, a to již brzy. Poničený automobil s pouze několika málo kilometry na tachometru si automobilka vezme zpět a bude zkoumat rozsah poškození. No řekněte sami, není hned svět krásnější?

Ondřej Chamilla
Diskuze (15)
Avatar - skejpa
27. 7. 2015 16:28
Re: Pojištění
Delší čekání a bouraný automobil...
27. 7. 2015 14:08
Re: Poprosil by som...
To je sranda a provokace a nebo to myslíš vážně ?
27. 7. 2015 13:30
Pojištění
Tak jestli ta nehoda nebyla chyba majitele Mazdy, tak to zaplatí pojištovna, takže jediná smůla by byla delší čekání. Nebo mě něco uniklo?
27. 7. 2015 10:05
Re: Poprosil by som...
Uz si vzpominam, to je jakoze ten projekt s Fiatem(Alfou), u nej je vsechno fikce, tak jsem myslel, ze i ta Mazda je fiktivni >:D
27. 7. 2015 09:50
Re: Poprosil by som...
Jestli jste to netusil do ted, tak co delate na auto.cz :-) prohlizite reklamy okolo stranek? snad kazdy mesic se tu o MX5 pise a jen tak to neprehlednete.