Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Studie: Přechod k elektroautům v EU ohrožuje statisíce míst ve výrobě součástek

ČTK
Diskuze (81)

Přechod od automobilů se spalovacími motory k elektromobilům by v Evropské unii mohl vést k zániku zhruba půl milionu pracovních míst ve výrobě automobilových součástek.

Tuto ztrátu by však téměř z poloviny mohl vykompenzovat vznik nových pracovních příležitostí v produkci součástek pro elektromobily. Vyplývá to ze studie, kterou pro evropskou asociaci dodavatelů automobilových součástek a systémů CLEPA vypracovala poradenská společnost PwC.

"Studie podtrhuje rizika, která přechod k elektromobilům představuje pro živobytí statisíců lidí," uvedla generální tajemnice asociace CLEPA Sigrid de Vriesová. Upozornila rovněž, že dodavatelé automobilových součástek zajišťují většinu výrobních pracovních míst v automobilovém průmyslu.

Evropská komise navrhuje úplný zákaz prodeje aut se spalovacím motorem po roce 2035. Podle studie by v takovém případě ve výrobě součástek pro tato auta mohlo do roku 2040 zaniknout 501.000 pracovních míst. V produkci součástek pro elektromobily by naopak mohlo vzniknout 226.000 nových míst. Celkově by tak zaniklo 275.000 pracovních míst, píše se ve studii.

ČTK
Diskuze (81)

Doporučujeme

13. 12. 2021 01:11
Re: Zelená ideologie nových bolševiků
Souhlas, jen doufám, že ty miliony mrtvých už nebudou, že nějaké malé poučení z minulosti je.
Avatar - Barrichello
12. 12. 2021 16:26
Re: Kdo je zadavatelem studie?
Já řadičku ani ručku neuctívám a vůbec mi nechybí. Ale neuznávám ani EV. Blbý co
Avatar - Barrichello
12. 12. 2021 16:24
Re: Zelená ideologie nových bolševiků
Politické vězně mučili opět stalinističtí bolševici v 50. letech stejně jako dělali monster procesy. V USA zas pár nepohodlných lidí záhadě spáchalo sebevraždu skokem z okna, údajně se zbláznili, selahli jim brzdy nebo je prostě nenašli.

CIA, NSA a další vládní složky na to šli poněkud chytřejc vid. Doporčuju knihu https://www.euromedia.cz/…ycok/kniha/3157/
12. 12. 2021 10:18
Re: Zelená ideologie nových bolševiků
Tohle si pusť Baryčku.
https://www.csfd.cz/…citelka/prehled/
není to žádný hardcore, není tam žádné mučení politických vězňů atd. jen takový běžný pohled na obyčejný život v socialismu...
12. 12. 2021 10:16
Re: Tohle není hlavní problém
tak že na Ostravsku měly děcka vždycky astma častěji, než jinde, to je známý fakt.