Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru BRZ dostane ostřejší verzi. Do premiéry moc času nezbývá

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Premiéra ostřejší a soustředěnější verze proběhne na kalifornském Subiefestu.

Americké zastoupení značky Subaru chystá pro své příznivce překvapení, kterým bude nová verze populárního sportovního kupé BRZ. K novince zatím zveřejnila pouze snímek světlometu s červeným nápisem BRZ, který doplnila o komentář, že novinka bude „ostřejší a soustředěnější“.

Bližší informace zatím chybí, známe ale datum premiéry, která proběhne během kalifornské akce Subiefest, naplánované na 23. července. V zámoří se navíc objevují poměrně zajímavé spekulace o možné výbavě nového modelu.

Video se připravuje ...

Subaru BRZ by se totiž mohlo vydat cestou svého dvojčete, Toyoty GR86, která s modelovým rokem 2024 nabízí nový Performance Pack. Ten obsahuje výkonnější brzdy Brembo s čtyřpístkovými třmeny vpředu a dvoupístkovými třmeny vzadu, větší kotouče nebo nové tlumiče Sachs, plněné stlačeným dusíkem a olejem.

Vylepšení podvozku je rozhodně jednou z cest, kterou by se Subaru mohlo vydat. Nabízí se však i možnost vylepšení designu nebo zvýšení výkonu. Na domácím japonském trhu se ostatně nabízí i verze s nejvyšším výkonem 173 kW (235 k), zatímco v USA je standardem nejvyšší výkon 153 kW (208 k). Na bližší informace si však budeme muset ještě chvíli počkat.

Na závěr se ale sluší připomenout, že kalifornský Subiefest patří k největším událostem spojeným se značkou Subaru na světě. Akce pořádaná od roku 2006 nabízí kromě výstavy aut i bohatý doprovodný program, který často souvisí s dobrodružnou povahou, na kterou se vozy Subaru snaží zákazníky lákat.

S ohledem na skutečnost, že se vozy Subaru BRZ na český trh oficiálně málem ani nedostaly, si však neděláme naděje, že bychom se mohli dočkat jakékoliv speciální edice.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

19. 7. 2023 17:35
Jste si opravdu jisti
že ten výkon sedí? Na každém testu ze států tvrdí že výkon je určitě víc jak 220k