Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru BRZ: Nové kupé oficiálně (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (34)
Podobu sériové Toyoty GT 86 už známe. Její dvojče s logem Subaru na sebe nenechalo čekat příliš dlouho.

Oproti v Los Angeles představenému modrému konceptu BRZ STI chybí například mohutné zadní křídlo. Nárazník je usedlejší a přišel o lízátko. Také koncová světla se změnila, zadní difuzor je navzdory zvyklostem u sériové verze výraznější.

A teď k porovnání s Toyotou. Automobily pochopitelně nejsou radikálně jiné, úspora nákladů se nosí i v kategorii malých sportovních kupé. Toyota možná zvolila výraznější barvu pro vůz na firemních fotografiích - oranžovou místo bílé. Ale zvenčí abychom odlišnosti hledali skutečně pouze lupou. Tedy nejvíc jich nalezneme vpředu. BRZ má přední nárazník s lamelovou mřížkou místo voštinové. Nad mlhovkami najdeme pás LED diod. Ozdoba v předních blatnících je chromovaná. Tvar koncových světel je sice shodný, ale grafika odlišná, ta na Subaru se více červenají.

Pod přední kapotou ovšem nalezneme shodný atmosféricky plněný boxer o objemu 2,0 l s přímým vstřikováním D-4S a výkonem 147 kW (200 k). Má totožné vrtání a zdvih: 86 mm. Další verze, jejichž výkony by se měly pohybovat v rozmezí 199-221 kW, snad přijdou později. Šestistupňová převodovka je buď klasická manuální nebo samočinná s řazením pádly. Automat má ještě rychlejší mód S, sami můžete měnit rychlosti díky režimu M. Točivý moment 205 Nm přenášejí obě skříně výhradně na zadní nápravu.

Podvozek má opět rozvor 2570 mm, jeho základ tvoří přední vzpěry a zadní dvojité lichoběžníky.. Rovněž základní rozměry jsou nachlup stejné s Toyotou: 4240 x 1775 x 1300 mm. Jako stavební materiál posloužila vysokopevnostní ocel, kapota motoru je z hliníku. Auto má velmi nízké těžiště. Základní verze pro domácí trh váží 1220 kg a jezdí na kolech 215/45 R17. Nechybí nejnovější elektronika včetně kontroly stability. Přístrojům dominuje otáčkoměr s digitálním rychloměrem. V odhadu obsaditelnosti zůstávají u Subaru střízliví a nové kupé oficiálně prezentují jako 2+2.

Sériová verze BRZ se právě představuje na autosalonu v japonské metropoli, který se koná od 30. listopadu do 11. prosince 2011. První tři dny je otevřeno pouze pro novináře.

Aleš Dragoun
Diskuze (34)
1. 12. 2011 11:29
Re: Kurz fyziky!
a já myslel, že nejlepším přítelem je tchýně....taková tchýně v powerslidu na asfaltu...........
pokud přibude na kapotě BRZdy lapač hrdliček ;-) tak uvidíme. Jinak mně se z těch dvojčat líbí víc zatím Toyota - asi sázím víc na ty dívčí internáty - to víš - v mém věku už charisma nezabírá ;-)
1. 12. 2011 10:01
Re: B-RS
No alespon, ze souhlasis ;-)
30. 11. 2011 23:09
Re: Kurz fyziky!
Samozřejmě, pokud už chci s někým na silnici závodit, tak s benzínovým motorem si přece podřadím, abych držel motor v pásmu maximálního VÝKONU, nikoliv max. točivého momentu. Čili točivý moment v nízkých otáčkách mě může zajímat ve chvíli kdy se mi nechce řadit a jedu "na pohodu", ale je mi úplně k ničemu ve chvíli, kdy chci po autě maximální zrychlení - to se pohybuju v daleko vyšších otáčkách.
:yes:

Takže v hypotetickém souboji s Fabií RS bude Škodovce její větší točivý moment "dole" k ničemu, protože její DSG na povel "plný plyn" jistě zareaguje podřazením, podobně jako to ručně udělá řidič atmosférického Subaru / Toyoty. Navíc k vyššímu výkonu má Japonec výhodu nižší hmotnosti a lepší aerodynamiky (ta se samozřejmě projeví až ve vyšších rychlostech, ale je tam).
Avatar - Subaru4ever
30. 11. 2011 22:37
Re: Kurz fyziky!
Konečně jsem se dostal k počítači a mohl se kouknout na to video. No a na videu mnohem lepší než na fotkách :-) ... což znamená, že v reálu to bude fantazie :-)

Ještě do zhlédnutí videa jsem byl přesvědčen, že je Toyota výrazně hezčí. Ale nejspíš zapracovala genetická skupina a láska k modré barvě, protože já říkám: BRZ se mi líbí víc !!! :-) :yes:

Sestra Toyota vypadá sportovněji, tváří se šmrncovnějí, ... ale maska BRZ Subařímu bratrovi propůjčuje takový dospělejší charakter. Má silnější osobní kouzlo, tváří se tajuplně, odhodlaně. Tváří se ne jako lapač náctek před diskoškou (GT 86), nýbrž jako nejlepší chlapův kamarád :-) ... takový ten, s nímž by "se dalo jet" až do pekel >:-[]

Jsem zamilován, a hlavně rád, že je opět konečně k čemu u Subaru vzhlížet jako k modle :yes:

Jen by u Subaru měli popřemýšlet nad nedávno zveřejněným firemním heslem. Skutečně Confidence in motion? Podle videa se to jeví jako Confidence in powerslide >:-[]
30. 11. 2011 19:26
Re: Kurz fyziky!
no já si bohužel myslím, že to nebylo věcí dohody, ale diktátu - v rámci struktury vlastníků akcií.....
GTI mně štve v tom, že má pravdu ohledně sterility tohohle kousku. Je to takové zepředu neslané nemastné a hyundaiodní, přičemž toyota má emoce.
Nebudeme si zastírat, že tahle auta - zvláště v "základních" motorizacích se kupují hlavně kvůli emocím. Ať již těm, které vyvolají, když vstoupíš do showroomu s otevřenou portmonkou nebo tužkou připravenou k podpisu leasingového otroctví, nebo těm, které to má vyvolávat v těch, které Tě v tom autě uvidí, přičemž, jak praví klasik - krása vozu vynikne při pomalé jízdě ;-) .
To, že až do "nabušené" verze nacpou 220kW a dalšími úpravami se dostaneme třeba k 240-250 - a bude to "jízdní nebe" - tak to je skutečně pro úzkou sortu zákazníků, kteří si tu kvalitu najdou a budou ochotni za ní jít. Ale tohle toyotě trošku zazlívám - zachovala se jako macecha...