Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Impreza WRX STI jako kabriolet? Právě je na prodej!

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Subaru Impreza WRX STI bez střechy je odpovědí na nikdy nevyřčenou otázku. Tuto hříčku přírody si můžete právě nyní koupit za cenu téměř nového STI, proč byste to však dělali?

Představte si svět automobilů, kde naplatí současné zavedené hodnoty. Porsche 911 tam má motor vepředu, Škoda Octavia je víkendovým roadsterem a Ferrari se zaměřuje na praktické dostupné modely. Právě do tohoto světa by skvěle zapadlo Subaru Impreza WRX STI, které je pětisedadlovým čtyřdveřovým kabrioletem.

Přesto tento vůz existuje i v naší dimenzi a navíc je nyní na prodej. Velké zadní křídlo se u něj stalo jedním z bezpečnostních prvků při převrácení, a pokud chcete jezdit šotolinovou rallye, pravděpodobně budete mít uvnitř hned po několika zatáčkách nánosy kamení a prachu. Je třeba přiznat, že zpracování vozu působí důvěryhodně, včetně přidané ochranné výztuhy nad hlavami předních cestujících.

Přesto je podobná přestavba naprostým nesmyslem. STI je strojem určeným výhradně k rychlým přesunům téměř jakýmkoliv terénem, nekompromisním zabijákem, který naopak při běžné jízdě nijak nenadchne. Kabriolety jsou však naopak určeny právě k pohodovým přesunům. Pokud byste však stejně po spojení dvou nesourodých světů toužili, připravte si přes 800 tisíc Kč bez dopravy z USA. Celkově tak vůz z roku 2011 vyjde na zhruba stejnou částku, jako zánovní WRX STI.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)