Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Impreza XV: Boxer-skaut se začne prodávat na podzim

Diskuze (17)
Různé pseudoterénní verze hatchbacků a kombíků jsou na trhu už řadu let. Často ani nemají pohon všech kol, nebo tuto variantu nabízí za příplatek. To ale nebude případ Imprezy XV, která podle zvyklostí Subaru ke stylovým plastům nabídne i permanentní 4x4.

Loni Subaru představilo novou generaci řady Legacy a Outback. Pro rok 2010 žádnou podobně významnou novinku japonská značka nechystá, přesto jeden nový model Subaru připravilo – do prodeje dostane nová varianta kompaktní Imprezy, hatchback s přívlastkem XV.

Impreza XV měla sice světovou premiéru už v březnu na autosalonu v Ženevě, až nyní ale automobilka uvolnila další fotografie a informace. Karoserie je díky ochranným nástavcům blatníků a prahů širší o 5 centimetrů. Vnější rozměry Imprezy XV jsou 4430 x 1770 x 1520 mm. Rozvor 2620 mm zůstává samozřejmě zachován.

Na výběr budou dva dvoulitrové čtyřválce s protiběžnými písty – vznětový boxer diesel 2,0D a zážehový 2,0R. Oba mají nejvyšší výkon 110 kW a vyhovují emisní normě Euro 5. Standardem bude stálý pohon všech kol Symmetrical AWD a manuální šesti- (turbodiesel), resp. pětistupňová (benzinový motor) převodovka. Pro zážehový agregát bude na výběr i čtyřstupňový automat.

Sériově bude Impreza XV stát na pětipaprskových kolech s pneumatikami 205/55 R16. Na výběr bude pět barevných provedení karoserie a nové vzory čalounění interiéru.

Prodej na evropských trzích, včetně toho českého, bude zahájen na podzim.

Diskuze (17)
5. 7. 2010 21:43
Re: Subaru je prostě Subaru
Ba ne, Impreza se moc neprodává - pro korektnost - v ČR.
5. 7. 2010 21:42
Na vlastní oči a čas
Subaru to není prvoplánovost Oplu, to není šarmantnost Francouze, to není plnokrevnost Itala, Subaru je krása v čase, krása, která je postupně odkrývaná - někdo řekne zvyk, ale já si to nemyslím. Žádné Subarovské auto se mi nelíbilo na plakátě ani tato XV se mi nelíbí, ale počkám až si ji prohlédnou a projedu a určitě se zamiluji. Navštívit showroom - ošahat, omačkat, pomačkat, pomazlit se a projet se....a podlehneš.

---

Mimochodem vůbec nechápu cenouvou politiku Subaru v CZ, základní modely jsou nadsazeny a naftová varianta je už úplně mimo a to bych ještě prosil větší kola, novou masku chladiče a spoilery - ať ma kočka ještě vetší říz.
5. 7. 2010 18:58
Re: Subaru
Jo
5. 7. 2010 18:57
Subaru je prostě Subaru
Jezdí asi většinou super, ale vždy mě překvapí, že když už si myslím, že větší zrůdku vymyslet nejde, ještě ji zvládnou "vylepšit"... prodávat se to ale prodává... tak asi proč ne... proti gustu žádný dišputát. Za sebe říkám ne.
Avatar - twistedTSD
5. 7. 2010 12:20
Re: Subaru
chytrák >:-[]