Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru STI Coupé: Jaké bude?

Diskuze (25)
Už za necelý rok se Subaru vrátí k výrobě sportovního kupé.

V listopadu se představí sériové provedení kupé Toyota FT-86 a nedlouho poté bude následovat sesterský model značky Subaru. Japonský specialista na vozy s pohonem 4x4 se tím vrátí k výrobě kupé po dlouhých 15 letech, které nás dělí od ukončení výroby modelu SVX.

Standardem u modelu Subaru bude pohon zadních kol, podle oficiálních informací se stálým pohonem všech kol u tohoto modelu vůbec nepočítá.

Model, neoficiálně označovaný STI Coupé, bude vůbec první zadokolkou v dosavadní historii automobilky. Zůstane ale věrný motoru s protiběžnými písty (boxer). K pohonu kupé má sloužit motor o objemu 2,0 litru, který v atmosférickém provedení poskytne výkon 149 kW (203 k) a s přeplňováním 194 kW (264 k).

Tento motor by měl dostat systém D4-S, jenž kombinuje přímé a nepřímé vstřikování, což má zajistit nárůst výkonu a točivého momentu při zachování, respektive snížení spotřeby paliva.

Podle původních informací mělo kupé využívat upravenou platformu, nakonec ale stane na zcela nové architektuře. Od sesterské Toyoty by se mělo lišit nejen designem, ale i rozměry. Subaru bude měřit 4,20 x 1,77 x 1,27 metru a bude stát na rozvoru 2570 mm.

Vedle této dvojice navíc japonský koncern připravuje i model Scion FR-S. Ten by se prodával jen v Severní Americe.

Diskuze (25)
Avatar - theolli
2. 7. 2011 19:54
Krásné
já jako jeden ze štastlivců co vlastnil AE86 už můžu jen vzpomínat,dneska už preferuji jiné typy aut ale Corolla byla super a s tímhle bych se chtěl aspon svést ;-)
6. 5. 2011 20:41
Re: Dokonalost
a co tak mx5?
6. 5. 2011 20:39
Re: Zajimave
ja som sa tesil, ze subaru bude 4x4 a toyota si necha len tu zadokolku
no tesil som sa zbytocne, takto to je naozaj len auto na letne vyblaznenie
tu 4kolku by som si kupil ako auto do roboty (cca 150km denne), to by bola radost minimalne 2x denne
4. 5. 2011 00:05
design
Co se týče designu, líbí se mi více, než u Toyoty ( i když radši bych bral studii Scionu..ta byla IMHO ještě čistější).
Ale ruku na srdce..toto je vizoška a kolikrát jsme v poslední době viděli i povedený koncept a zprasený sériový model?
Má snad Subaru alepson jedno pekné auto v nabídce?eeee, NE je správně:)
3. 5. 2011 20:28
Fun car
No má to subaru zapotřebí? Máááá - máááá a ještě jednou mááá. Proč jede s Toyotou - no proč asi - stačí se podívat na vlastnickou strukturu FHI.... to na vysvětlenou....
Jasně - škoda, že to není čtyřkolka. Ale - tohle je krok subaru k větší a "profesionálnější" zábavě. Na všechny čtyři mají imprezu STI. Tenhle vůz nebude na zimní či šotolinové dovádění - to bude na suché silnici a pro čistou radost....
Přestaňme poměřovat v kombinatorice velikosti kufru, schopnosti exportovat rodinu na chatu a počtu míst na odložení pohárku.... zkusme optiku - uchopit volant, dát koním napít a baviiiit séééééé........................