Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki iK-2 a iM-4: Dva koncepty pro Ženevu

David Bureš
Diskuze (13)
První z chystaných konceptů japonské automobilky je kompaktní auto, ten druhý je pak malý terénní automobil.

S blížícím se ženevským autosalonem se automobilky začínají předhánět v upoutávkách na auta, které na letošním ročníku této důležité výstavy budou prezentovat. Suzuki přiveze na výstaviště Palexpo dva koncepty.

První z prezentovaných konceptů se jmenuje iK-2. Podle Suzuki se jedná o kompaktní auto ideální velikosti, které bylo vyvinuto na základě inovativního tématu, nazvaného harmonizovaná síla.

Zatím jediný zveřejněný snímek konceptu ukazuje jeho siluetu. Ze zvýšené stavby karoserie vyplývá, že iK-2 bude mít blízko crossoverům. Tvary lehce evokují malý model YRA chystaný pro indický trh.

Koncept iM-4 zase má být malým terénním autem. Číslovka v názvu odkazuje na pohon všech kol. Jedná se o zcela nový návrh, který ukáže novou techniku a výrazný styl.

Zveřejněný snímek naznačuje velice zajímavou siluetu s výraznými tvary. Koncept by teoreticky mohl naznačit novou generaci legendárního offroadu Jimny, která je naplánovaná pro rok 2017.

Více se o připravovaných konceptech dozvíme přímo v Ženevě, během tiskové konference pořádané v úterý 3. března. Tedy pokud na internet neproniknou snímky aut již dříve, jak se to v posledních letech stává...

David Bureš
Diskuze (13)
Avatar - peter_ko
9. 2. 2015 10:30
Re: grand vitara
Bohužial pre dnešnú dobu ide naozaj o "divnú" koncepciu. Suzuki nie je automobolka ktorá by si mohla dovoliť investovať do offroad SUV. Predaje sú v iných segmentoch a koncepciách.
8. 2. 2015 14:53
Re: Suzuki usilovně pracuje na svém zničení.
Myslíš ty srace od vw ze by to spravilo? Ty mas v jednom aute motor od vw kterej funguje a mas ve všem jasno. Trochu nadhledu by ti neuškodilo. Měli jsme motory od vw 1.9tdi, 2,5 tdi, 2.0 bitdi a 3.2 a všechny do jednoho měli závady a to fatální. Já nevím kolik ty najedes km ale asi to moc nebude když máš 8 let nebo jak dlouho jedno auto. Nas servis těchto "spolehlivých" motoru vysel asi na stejne jako tebe ten autlander nebo co je to zač. A pro priste nas usetri blitek co sem dokážeš napsat a zamysli se trochu nad tím co píšeš. Suzuki se zachranilo svou pověst tím ze to s vw zrušili.
8. 2. 2015 14:44
Re: grand vitara
To mně taky
Avatar - woody-alien
8. 2. 2015 14:31
Re: grand vitara
To by mě zajímalo, co bylo divného na velikosti a koncepci Grand Vitary.
Avatar - Ada je zase tady
8. 2. 2015 13:29
Suzuki usilovně pracuje na svém zničení.
U dosavadní Vitary stačil vyměnit motor za 2.0 TDI. U dosavadní SX4 stačilo natáhnout rozvor o 7cm a vyhodit z toho ten motor od Fiatu. A prodávalo by se to moc dobře!

I když - je pravda, že EU je čím dál tím méně zajímavým trhem... Pokud Suzuki uspěje v Indii a Rusku, Evropu už asi potřebovat nebude.

Když soudruzi od Suzuki odmítli spolupráci s VW, zahodili klíč k trhu EU. Teď už budeme jen zpovzdálí sledovat, jak se jim daří a nedaří v jiných koutech světa :no: