Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Jimny s tváří hot-hatche? Vypadat může jako Lancia Delta Integrale!

Dominik Kovář
Diskuze (9)

Suzuki Jimny v nejnovější generaci je oblíbeným nástrojem různých úpravců. Tentokrát jsme se díky němu vrátili do osmdesátých let.

Nejčastější objekty zájmu tuningových společností po celém světě? Pravděpodobně mezi ně díky svému jednoduchému, avšak atraktivnímu designu bude patřit japonský off-road Suzuki Jimny. 

U čtvrté generace, která se pyšní retro hranatým vzhledem, jsme se dočkali už mnoha různých úprav. Jimny se dokázalo částečně převtělit do Mercedesu G, Jeepu Cherokee nebo obnovené klasiky v podobě Fordu Bronco.

Tentokrát se ale u jimnyho vydali úpravci zcela jinou cestou, než cestou populárních off-roadů. Japonská společnost DAMD si totiž připravila balíčky s podobiznou hot-hatchů z osmdesátých let minulého století.

První sada díky světlometům, mřížce chladiče a nárazníku připomíná francouzskou legendu v podobě Renaultu 5. Zadní část je navíc obohacena o menší černý spoiler. Bílá kola OZ mohou odkazovat na soutěžní speciál Renault 5 Turbo, nicméně vtipná vsuvka na dveřích v podobě nápisu “non Turbo” dává najevo, že v tomhle jimny se podobně vysokého výkonu nedočkáte.  

Video se připravuje ...

Druhá sada zase odkazuje na rallyeovou legendu Lancii Delta Integrale. Terénní suzuki díky ní dostane nezaměnitelné čtyři kruhové světlomety se žlutými mlhovkami včetně elegantní mřížky chladiče. I zde je tuningový paket doplněn o bílé ráfky OZ a větší spoiler v zadní části. 

Na rallyové závody to i přes ikonický vzhled stále nebude. Společnost totiž kromě změny designu s pohonnou jednotkou nijak nepracovala. Vedle atmosférického čtyřválce o objemu 1,5 litru a výkonu 75 kW si tak musejí japonští zákazníci vystačit s 0,7litrovým tříválcem se 47 kilowatty.

Dominik Kovář
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
4. 1. 2024 10:26
Re: Já tady taky nemusím bejt.
Máte dvě možnosti: nahlašovat jeho příspěvky, nebo si ho dát na hate list.
3. 1. 2024 22:32
Re: Já tady taky nemusím bejt.
Zdravím a souhlas!
Ještě by to chtělo zaříznout Franta Dobro! Je to pitomeček, který jenom rýpe ale nic není schopen argumentovat!
3. 1. 2024 03:02
Re: Já tady taky nemusím bejt.
Redakce se změnila v bandu tupenu a tímto jen potvrdila, že Horký Rom, Dobro, Čížková, Fomax a další jsou redakční nicky.

Opravdu k neuvěření!
2. 1. 2024 14:11
Re: Já tady taky nemusím bejt.
Konečně zase méně o jednoho více nikového tro(t)lla :yes:
2. 1. 2024 13:03
Já tady taky nemusím bejt.
Redakce má raději trolly tak toto je můj skutečně poslední příspěvek.
Sbohem Roman Horký a sbohem rohor.
Šmejde máš tady poslední šanci na mě sprostě reagovat. Tebe nezablokujou, ty jsi redakční kolega.


Vážený uživateli,
Při používání diskusního systému na www.auto.cz dlouhodobě porušujete Pravidla diskusí (odkaz). V našem zájmu je poskytnout návštěvníkům diskuse, které je obohatí o nové názory nebo informace.

Záleží nám na tom, abyste v našem systému mohli svobodně a bez zásahů administrátora diskutovat. Proto vás vyzýváme, abyste začali respektovat Pravidla diskusí a přestali je porušovat.

Pokud naši výzvu nebudete brát v potaz, budeme přinucení zablokovat vaše konto a znemožníme vám přístup do diskusí. Upozorňujeme vás, že zablokováním konta nebudete moci používat svou původní přezdívku a přijdete tím i o další výhody, které vám používání registrací na portálech vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s. přináší.


S pozdravem
Auto.cz